Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Mellizombajnokság helyett feljelentés

2005.10.25. 17:55
Pécs nem vásárolja meg azokat a domain neveket, amelyek hasonlóak a Pécs Európa kulturális fővárosa 2010 programot népszerűsítő weboldalhoz, viszont jogi lépéseket fontolgat a neveket lefoglaló személy ellen.

"Az európai gyakorlatot követjük, vagyis nem foglalkozunk a hasonló nevű, de más tartalmat szolgáltató internetes oldalakkal. Kidolgozzuk a megfelelő kommunikációs csatornát annak érdekében, hogy az érdeklődők megtudják: a kulturális fővárossal kapcsolatos információkat a mi pecs2010.hu oldalunkról tudhatják meg" - tájékoztatott a pécsi pályázat irányító-egyeztető tanácsának keddi döntéséről Tarrósy István.


Részlet a pecs2010.com-ból

Miskolci bosszantott?

A pécsi pályázatíró iroda vezetője elmondta, hogy a hasonló, pecs2010.com és a pecs2010.net oldalak obszcén tartalma miatt jogi lépéseket fontolgat tulajdonosuk ellen. A pecs szó angolul mellizmot jelent, a két oldal jelenleg egy női és egy férfi mellkast ábrázolva mellizom-szépségversenyt hirdet 2010-re.

Tarrósy István utalt rá: miután az Európa kulturális fővárosa pályázaton Pécset hirdették ki győztesnek, valaki lefoglalta a pecs2010.com és a pecs2010.netdomain neveket. Sajtóhírek szerint a háttérben egy leleményes miskolci internetező áll, aki a lépéssel a versenyben Miskolc előtt végzett Pécs vezetőit kívánta bosszantani, illetve esetleg anyagi hasznot remél a nevek értékesítéséből.

A Fidesz élelmesebb volt

A város tavaly októberben regisztrálta a pecs2010.hu domaint, de arra nem gondoltak, hogy más felső szintű domain (.com, .net, .org stb.) alá is regisztráljanak.

Tavaly februárban a kormány indította el az Európa-terv nevű programcsomagját, ám a Fidesz élelmesebbnek bizonyult és előre regisztrálta az europaterv.hu domaint.