Judit
2 °C
7 °C

Megduplázták a tévéelnöknek járó végkielégítést

2002.06.24. 06:50
Akár 29 milliós ,,bánatpénzt" is kaphat távozásakor Mendrecky Károly a közszolgálati televízió elnöke, miután a tévé kuratóriuma a közelmúltban megduplázta az elnöknek járó végkielégítést - értesült a Népszabadság. A testület minderről közvetlenül azelőtt döntött, hogy az új Országgyűlés kiegészítette az addig csonka kuratóriumot. A napilap úgy tudja, Mendrecky Károly még a héten beadja lemondását.
A Magyar Televízió kuratóriumának elnöksége, egy nyilvánosságra nem hozott döntésével, a közelmúltban megduplázta a tévéelnöknek, távozása esetén járó végkielégítés összegét - értesült a Népszabadság. A testület minderről közvetlenül azelőtt határozott, hogy a kuratórium kiegészült MSZP-s és SZDSZ-es tagokkal.

Mendrecky Károlynak - akit a szocialisták már többször is távozásra szólítottak fel a kampány alatti kiegyensúlyozatlan közszolgálatai műsorfolyam miatt - , eredetileg 12 havi végkielégítés járt volna. Az kuratórium döntése alapján viszont már ennek dupláját kaphatja. Havi 1,2 millió forintos fizetés alapján ez 29 milliós ,,bánatpénzt" jelent - a napilap írása szerint.

Megválasztása után nem sokkal már kapott 20 milliót

Tavaly novemberben Mendreczky már kapott 20 millió forintnyi végkielégítést. Akkor ugyanis, amikor tévéelnöknek választották - aki már nem az MTV Rt. alkalmazottja, hanem a kuratórium köt vele szerződést - 20 éves munkaviszonyát kellett felmondania.

Mendrecky akkor úgy nyilatkozott, hogy a pénzt nem vette fel, hanem az általa létrehozott Magyar Közszolgálati Televíziózásért Alapítványnak utalta át. A Népszabadság úgy tudja, hogy a tévéelnök már ezen a héten bejelenti távozását, noha ezt Mendrecky Károly a napokban cáfolta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?