Juhász, Horváth és Gémesi megúszta

2003.02.19. 16:10
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága nem javasolja két ellenzéki és egy kormánypárti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Géczi József Alajos, a bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy utoljára 1997-ben függesztettek fel parlamenti képviselőt becsületsértés és rágalmazás miatt.
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága nem javasolja Juhász Ferenc (MSZP), Horváth Balázs (MDF), valamint Gémesi György (MDF) mentelmi jogának felfüggesztését. Erről Géczi József Alajos (MSZP) nyilatkozott a testület szerdai zárt ülését követően az MTI-nek. A testület elnöke elmondta: Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, MSZP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a Budai Központi Kerületi Bíróság kérte Szili Katalintól, az Országgyűlés elnökétől.

Utoljára hat éve

Juhász Ferencet becsületsértés miatt jelentette fel Orbán Viktor tavaly novemberben, miután a volt kormányfő úgy értékelte, hogy a honvédelmi miniszter az Info Rádióban őt nyíltan antiszemitának és nacionalistának bélyegző nyilatkozatot tett. Géczi József Alajos megjegyezte: érdekes módon Juhász Ferenc ügye kapcsán éppen azok érveltek a mentelmi jog felfüggesztése mellett, akik korábban a "nem felfüggesztés" gyakorlatát bevezették. A bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy utoljára 1997-ben függesztettek fel parlamenti képviselőt becsületsértés és rágalmazás miatt.

Gázközművagyon és Hit Gyülekezete

Hasonló álláspontra jutott a testület Horváth Balázs ügyében is. Az MDF-es politikust Dióssy László, Veszprém polgármestere és Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára jelentette fel, mert szerintük közvetett módon korrupciós bűncselekménnyel vádolta meg őket, amikor egy, a sajtónak szóló közleményében azt állította, hogy közvetett módon 2 százalékos sikerdíjhoz jutottak a gázközművagyon rendezése eredményeként. Egyhangú döntés született a bizottságban arról, hogy a testület nem javasolja az Országgyűlésnek Gémesi György MDF-es politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

Gémesi Györgyöt egy gödöllői állampolgár rágalmazás vétsége miatt jelentette fel, mert azt állította a művelődési központ átszervezése miatt tüntetést szervezőről, hogy a Hit Gyülekezet embere.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás