Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Zöld utat kapott a 4-es metró

2003.11.25. 10:57
Kedden az illetékes aláírták a 4-es metró környezetvédelmi engedélyét - adta hírül az InfoRádió. Az elsőfokú döntést a Levegő Munkacsoport és egy civil szervezet korábban megfellebbezte, ezért másodfokon is határozni kellett a beruházásról.
Megkapta kedden a jogerős környezetvédelmi engedélyt a 4-es metró -nyilatkozta az InfoRádiónak a Környezetvédelmi Főfelügyelőség igazgatója. Ughy Katalin hozzátette: az engedélyhez számos kikötés járul, amelyet részben az elsőfokú határozat fellebbezései nyomán, részben pedig az eltelt idő változásai miatt kell teljesítenie a beruházónak.

Az első fokon kiadott környezetvédelmi engedélyt a nyár végén megfellebbezte a Levegő Munkacsoport és egy Thököly úti lakosokat tömörítő civil szervezet. A zöldek szerint ugyanis a drága metró helyett inkább a felszíni tömegközlekedést kellene fejleszteni, míg az ingatlantulajdonosok egy kártérítési alapot szerettek volna biztosítékként.

A környezetvédelmi engedély hiányában a metróberuházás több hónapot csúszott. Gulyás László, a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője az InfoRádiónak elmondta, hogy a következő lépés a vasúthatósági engedély beszerzése lesz. Ez utóbbi dokumentum aláírása után írhatja ki a társaság a kivitelezői pályázatokat.

A 4-es metró építéséhez azonban még a finanszírozásról szóló szerződést is meg kell kötni az államnak és a fővárosnak. Demszky Gábor főpolgármester az Info Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy mivel minden kérdésben sikerült megegyeznie a főváros és a kormány képviselőinek, a kontraktust ezen a héten parafálhatják Medgyessy Péter miniszterelnökkel.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft