Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Internetezzen a metróaluljárókban is!

2003.10.28. 13:12
Demszky Gábor a Deák téri metróaluljáróból fényképes emailt küldött Medgyessy Péternek.
Demszky Gábor a Deák téri metróaluljáróból emailt küld Medgyessy Péternek? Mi lesz ebből? Talán megpillanthatjuk a politikai marketing újabb, behavazott csúcsát, melynek látványától a gyengébb elmék megbomolnának?

De nem. 11 órakor a metró Deák téri aluljárójában BKV-vezetőstől, Demszky-stábostól és újságíróstól alig tízen várják, hogy megérkezzen a főpolgármester és hivatalosan átadja a terminált. Vagy egyszerűen csak levelet írjon?

Tekintse meg képeinket!
Demszky Gábor, miután befutott, talán a csekély érdeklődésre tekintettel egyetlen szót sem szólt, hanem némi segítséggel azonnal fényképes levelet kezdett írni a miniszterelnöknek, melyben megköszönte, hogy a jövő évi költségvetésbe beépül a tömegközlekedési normatíva.

A fényképezéssel viszont némiképp meggyűlt a baja.

- Bocsánat, normális emberi méretekre terveztük - mondja valaki a háttérből.

A főpolgármester a fényviszonyok miatt hamarosan felrohan a felszínre egy tévéstábbal, de egy-két percen belül a többiek is távoznak. Annyit azonban még elkapok egy beszélgetésből, hogy hamarosan tartalomszűrő szoftvert telepítenek, hogy bizonyos típusú szájtokat ne látogathasson az utazóközönség.

Egyetlen ember, egy BKV-alkalmazott marad a terepen, akitől megtudom, hogy már egy hónapja itt áll a terminál, de például a piros metró vonalán van a Kossuth téren, az Astoriánál, a Keletinél és a Blahán is. És ő feltételezésemmel szemben nem felügyeli a berendezést, hanem a leveleit szeretné elolvasni.

Nem is akadályozom ebben tovább.

Ingyen internet közterületen
Demszky Gábor az MTI-nek elmondta, már 14 forgalmas közterületen működik a Budapest On-line Portálrendszer, és rövidesen kiépül a teljes, 25 terminálos hálózat. A főpolgármester azt szeretné, ha Budapest demokratikusan működne, és ez szavai szerint azt is jelenti, hogy a mai korban az információtechnológia modern eszközeihez való hozzáférést a nyilvános helyeken is biztosítani kell. A fővárosi önkormányzat programja szerint a fontosabb pályaudvarokon, aluljárókban, bevásárlóközpontokban elhelyezett on-line pontokon biztosítják mindenki számára az ingyenes internet-hozzáférés lehetőségét.