Árpád
-2 °C
4 °C

Politikusi ösztöndíjat alapít a kormány

2002.06.01. 20:16
Medgyessy Péter miniszterelnök első hivatalos vidéki útja Tapolcára vezetett szombaton. A dunántúli kisvárosban a kormányfő a környék mintegy 50 polgármesterével és jegyzőjével találkozott.
A találkozón tartott beszédében Medgyessy Péter hangsúlyozta: a korábban ellenzékinek minősülő önkormányzatok sorsa nehezebb volt, ám erre nem válasz az, hogy akkor most a korábbi másik oldal kerüljön nehéz helyzetbe.

Polgármesteri értekezlet évente

- Nem kompenzálunk, ugyanis a lakosságot nincs jogunk büntetni azért, hogy milyen önkormányzatot választott - jelentette ki a kormányfő. Hozzátette: a támogatások odaítélésénél a tényleges helyzet, s nem az önkormányzat színezete alapján fognak mérlegelni.

Medgyessy Péter bejelentette: minden évben országos polgármesteri értekezletet fog tartani.

Deák Ferenc ösztöndíj fiatal politikusoknak

A miniszterelnök Tapolca belvárosában ezt követően felavatta a haza bölcséről, Deák Ferencről készült domborművet.Bejelentette: a kormány a 2003-as esztendőt Deák Ferenc évének nyilvánítja. Továbbá Deák Ferenc ösztöndíjat alapít a múlttal és a jövővel foglalkozó fiatal politikusok részére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?