Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szonda Ipsos: a többség megegyezett volna Gyurcsánnyal

2008.09.02. 06:23
Az érdemben válaszolók csaknem háromnegyede úgy gondolja, hogy az ország érdekeit az szolgálná, ha az SZDSZ megszavazná a miniszterelnök új, adócsökkentési javaslatait, derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság közöl. A megkérdezettek majdnem nyolcvan százaléka úgy véli, hogy az SZDSZ érdeke is ezt diktálná.

Az SZDSZ-szavazók között a kérdésben lényegében teljes egyetértés van, szerintük az lenne a helyes, ha a párt támogatná a miniszterelnök javaslatait - derül ki a Szonda Ipsos pénteki telefonos, országos reprezentatív felméréséből, amely ezer fő megkérdezésével készült.

Az elmúlt hét legfontosabb közéleti, politikai eseményei között Gyurcsány Ferenc adócsökkentési programjának a bejelentése állt az élen, a megkérdezettek 66 százaléka hallott róla, 40 százalékuk - legalább részben - ismeri is a tartalmát.

A program főbb elveivel meglehetősen nagy az egyetértés, még az ellenzéki szavazók is azonosulni tudnak velük (5-ös skálán az átlag 4 fölötti).

A legnagyobb helyesléssel az adófizetési morál javításának szándéka találkozott (5-ös skálán 4,4-es átlagos értéket kapott az érvényesen válaszolók körében).

Az SZDSZ a hétvégén elutasította a kormányfő javaslatait. Bár a párt eredménynek tartja, hogy elkészült Gyurcsány Ferenc cselekvési terve, a liberálisok szerint a javaslat hiteltelen, több ponton kidolgozatlan és fő célja Gyurcsány Ferenc politikai túlélése.