Ágnes
-4 °C
2 °C

Nem mond le a főjegyzővel dulakodó közgyűlési elnök

2008.09.25. 15:29
A Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnökének, Magyar Annának a lemondását követeli az ellenzéki MSZP-SZDSZ frakció, miután a politikusnő szerdán éles vitába keveredett a főjegyzővel. Magyar Anna szerint egy "banális" esetből próbálnak ügyet kreálni, nincs oka lemondani.

A nyilvánosságra került "méltatlan és megdöbbentő incidenssel" Magyar Anna oly mértékben sértette meg tisztségének, a közgyűlésnek és Csongrád megyének méltóságát, hogy nem maradhat tovább annak vezetője, és le kell mondania, mondta Kozma József, az MSZP-SZDSZ frakcióvezetője.

Mint az Index megírta, Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés egyik hivatali helyiségében szerdán összeverekedett Csonkáné Balda Ilonával, az önkormányzat főjegyzőjével.

A két nő között már korábban is volt szakmai vita, ami személyes ellentétbe torkollt. Szerdán egy dokumentumot kért ez elnöknő a főjegyző asszonytól, amit az nem akart odaadni. Magyar Anna ezért a dokumentumot erőszakkal akarta elvenni. A munkatársak az irodába lépve a földön fekve találták a jegyzőnőt.

Magyar Anna az MTI-nek elmondta, szerdán egy szakmai kérdésben egyeztettek a főjegyzővel. Mindketten "talán túl komolyan vették" az ügyet és ragaszkodtak saját álláspontjukhoz. Hangos vita alakult ki kettejük között, ami nem fejeződött be a főjegyző szobájában, folytatódott a folyósón is, így az esetnek többen is fültanúi lehettek.

A politikus szerint helytelen volt, hogy hangos szóváltássá fajult kettejük vitája, azokból a sajtóhírekből azonban semmi sem igaz, hogy megütötte volna Csonkáné Balda Ilonát. Az esetet emberileg egymás között már rendezték.

Az elnök politikai lejáratásnak tartja, hogy ügyet kreáltak a történtekből, és nemtelen támadásnak tették ki a főjegyzőt is, aki vele ellentétben nem közszereplő.

Az önkormányzati hivatal és a megye vezetői is rendkívül túlterheltek, számos olyan ügyet fölvállaltak, amelyek viszik az időt és az energiát. Az elmúlt két esztendőben számos közös sikert értek el, talán ez, ami politikai ellenfeleinek "szúrja a szemét" - fogalmazott az elnök.

Magyar Anna kijelentette, nincs oka lemondani, és - ahogy a főjegyző is - tovább kíván dolgozni Csongrád megye érdekében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!