Jenő
-3 °C
6 °C

Ellentüntetőket vertek a magyar gárdisták avatásán

2008.03.29. 18:10
Megrugdosták és leköpdösték a Magyar Gárda szimpatizánsai azt a tíz fiatalt, akik jelképes takarítással tiltakoztak volna a félkatonai jellegű szervezet több száz új tagjának avatásán a Hősök terén. Az ellentüntetők a Szépművészeti Múzeum lépcsőjére menekültek.

Leköpdösték, megrugdosták és szidalmazták azt a tíz fiatalt, akik a Magyar Gárda és a szélsőségek elleni tiltakozásul takarítóeszközökkel a kezükben jelentek meg a Hősök terén a gárdista avatás után szombaton. Az ellentüntetők a jelképes takarítással a szélsőséges eszméket akarták eltávolítani a térről.

Amikor azonban seprűvel, porszívóval, légfrissítő spary-vel és felmosó vízzel megjelentek a gárda rendezvényének helyszínén, a gárda szimpatizánsai körbevették, majd szidalmazni és bántalmazni kezdték őket.

A fiatalok a Szépművészeti Múzeum lépcsőjére menekültek, ahol rendőrök védték meg őket a további atrocitásoktól.

A Magyar Gárda, aminek a feloszlatását az ügyészség már kezdeményezte, több száz új tagot avatott szombaton a Hősök terén. Ezzel a gárda parancsnoka szerint megduplázódott a félkatonai jellegű szervezet létszáma.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?