Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Újabb perek felülvizsgálatára készül a MIÉP

2001.01.31. 15:13
A MIÉP kezdeményezni fogja több második világháború utáni per felülvizsgálatát - jelentette be Csurka István a párt sajtótájékoztatóján. A pártelnök szerint ezzel megkezdődhet a rendszerváltás az erkölcsökben is. A MIÉP ügyészségi feljelentést készít elő a közszolgálati televízió pénzügyi főigazgatója ellen.

Lesznek még beterjesztések a koncepciós perek felülvizsgálata ügyében - mondta Csurka István. Konkrét ügyeket nem említett a MIÉP elnöke, de kijelentette, hogy Imrédy Béla és Szálasi Ferenc rehabilitálását nem kezdeményezik. A MIÉP szerint a perújrafelvételekkel megkezdődhet az ,,erkölcsi rendszerváltás".

Csurka külföldi liberálisokat lát a háttérben

A Fasizmus Üldözötteinek Érdekképviseleti Fóruma (FÜÉF) január 25-én kérvényezte a legfőbb ügyészségen a MIÉP betiltását. Csurka István szerint a FUEF csak ,,fedőszerv", amelynek vezetőjét, Kádár Endrét a magyarországi és külföldi liberális körök mozgatják.

A FÜÉF szerint a MIÉP az 1947-es békeszerződés ellen lép fel, ezért be kell tiltani- nyilatkozta az Indexnek Kádár Endre felesége, aki egyben a szervezet ügyintézője is. Kádár Endréné elmondta, hogy ő és férje is megjárták a koncentrációs táborokat, és céljuk, hogy képviseljék a fasizmus által üldözött zsidók és cigányok ügyeit.

"Kormánybiztost az MTV élére"

Miért áll összeomlás előtt a Magyar Televízió? Csurka István szerint a felelős Pilli Gyula pénzügyi főigazgató, aki alatt a közszolgálati tévét 11 milliárd forint veszteség érte. A MIÉP ügyészségi feljelentést tesz az ügyben, és kezdeményezik kormánybiztos kinevezését az MTV Rt. élére.

A MIÉP szerint a kormánybiztos kinevezése véget vethet a pazarlásnak és a közszolgálati televízió kiegyensúlyozhatja a kereskedelmi csatornák ,,liberális és nemzetromboló tevékenységét".