Viola
-6 °C
-2 °C

A MIÉP a leendő kormány megdöntésére készül

2002.05.05. 18:20
Bojkottra és ellenállásra szólította fel híveit Csurka István, a MIÉP elnöke a párt vasárnapi nagygyűlésén. A végső cél a leendő kormány megbuktatása, és új választások kiíratása. Csurka szerint a győztesek máris gyűlöletet fröcsögnek, és már gyilkoltak is. Simon Tibort ölték meg.
GalériaNagygyűlést tartott vasárnap 15 órakor a Hősök terén a MIÉP. Az esős idő ellenére több tízezren vettek részt a demonstráción, melyen semmiféle rendbontás nem történt. Győri Béla titkár bejelentése szerint a demonstrációnak három célja volt: tiltakozni a "választási csalások" ellen, gyászolni Simon Tibort, és köszönteni az édesanyákat.

Puccs történt

Győri köszöntő szavai után a Pannon Rádió gyermekkórusa szavalt, majd kultúrműsor következett Csurka László és Dörner György színművész közreműködésével. Itt elszavalták Szentmihályi Szabó Péter Térdre magyar! című versét.

- Nem a vereség késztet minket arra, hogy megkérdőjelezzük a választások tisztaságát - kezdte beszédét Csurka István pártelnök. - Azonban a bejelentések nyomán nyilvánvalóvá vált, hogy a választáson csaltak a most hatalomra kerülő liberális erők, sőt: puccs történt. Az országon végigsöprő sodró erejű elégedetlenségi mozgalom jelzi ezt, és indokolja a felülvizsgálat igényét.

A pártelnök elmondta azt is, hogy nem az egyes embereket kell hibáztatni azért, hogy csalás történt, sőt, nem is az OVB-t, vagy Legfelsőbb Bíróságot, hanem elsősorban azt a választási törvényt, melyet 1997-ben a Horn-kormány idején alkottak.

Okos gyülekezet

- A magyar nép okos gyülekezete most azért jött össze, hogy megfogalmazza igényét a felülvizsgálata - fogalmazott Csurka. - A csalások nyomán létrejött a nemzetközi nagytőke számára legkedvezőbb politikai forma, a kétpártrendszer, melyben mindkét erő a pénzhatalom tenyeréből eszik.

GalériaEzt követően az elnök hosszú fejtegetésbe kezdett, melyben a világpolitikai trendeket és eseményeket elemezte. Ehelyütt mondta például, hogy az Egyesült Államok elnökválasztásain azok a jelöltek buknak, akik (esetleges hatalomra kerülésük esetén) vonakodnának pénzt juttatni Izraelnek.

Csurka kemény szavakkal bírálta a magyar médiaviszonyokat. Szerinte a hetilappiacon egy hiteles orgánum létezik: a Magyar Fórum. A liberális lapok azonban folyamatosan lopják ezen orgánum szellemi tőkéjét, és kiforgatva sajátjukként tálalják.

Kapott mindenki

A pártelnök hosszú beszédében sorra vette a magyar politikai élet egyes pártjait, ismertebb személyeit - mindhez, mindenkihez volt néhány bíráló szava, amiért hagyták kialakulni a "kétpártrendszert". Dávid Ibolyát köpönyegforgatással vádolta, Torgyán Józsefet pedig a nemzeti oldal erkölcsi szétzüllesztéséért tette felelőssé, az "antallistákat" pedig a koncon való marakodásért. A Centrum létrejöttét Csurka a választás legaljasabb szemfényvesztésének nevezte. A legtöbb vád Medgyessy Péternek, Kuncze Gábornak, és Szanyi Tibornak jutott.

Szanyi Tibor, szocialista képviselő Csurka szerint a közelmúltban azt mondta, hogy 500 ezer magyar gazdával közölni kell: öt éven belül más munkát kell keresniük. (Skandálás: Vesszen Szanyi!) - Ha ez az ára az EU csatlakozásnak, akkor mi nem kérünk belőle - harsogta a MIÉP vezető.

Szavazók és halottak

- Vajon a választások hét áldozata nem azért halt-e meg, mert valakik kötelezték őket a szavazásra - tette fel a kérdést az elnök. - Tudomásunk van arról, hogy egyes szavazókörzetekben átnézték a jelenléti íveket, és valakik kényszerítették a távolmaradókat a voksolásra, másutt "holt lelkek" helyett is szavaztak. A volt kommunisták és az SZDSZ idén megismételték a kékcédulás választásokat. (Skandálás: Új választást!)

Gyilkosok, gyilkosok, gyilkosok

Galéria- Támogatjuk a Fidesz népi kezdeményezését, még akkor is, ha tudjuk, hatástalan lesz. Ezt kell tennünk, mert a gyűlölet máris kifröccsen a győzők torkán, máris öltek: megölték Simon Tibort. (a tömeg: Gyilkosok, gyilkosok, gyilkosok!) - A kétpártrendszer első áldozata Simon Tibor. Egyperces főhajtással adózzunk emlékének.

A gyászperc után Csurka bejelentette: esküszik, hogy nem nyugszik, nem adja meg magát és nem fél. (Skandálás: Veled vagyunk!)

Ezt követően Csurka arról beszélt, hogy mi következik ezután, milyen stratégiát választ a MIÉP. - Nem, nem, soha! - harsogta a tömeg, de a pártelnök helyesbített: - A mi válaszunk most a bojkott és nemzeti ellenállás, a nemzeti elégedetlenség. Minden törvényes eszközt fel fogunk használni arra, hogy megbuktassuk az MSZP-SZDSZ kormányt, annak érdekében, hogy új választásokat írjanak ki.

Ellenálló plázakerülők

Ekkor Dörner György felolvasta a nemzeti ellenállásról szóló határozatot. Ebben szerepelt, hogy a támogatók nem fogadják el a kihirdetett választási eredményt, egyúttal nem tekintik legitimnek a felálló új kormányt. Csurka hangoztatta, hogy nem fognak az erőszak eszközével élni, de a csendes ellenállás lángját mindig ébren fogják tartani. Minden hívüket felkérik, hogy ne nézzék a kereskedelmi televíziókat, ne járjanak plázákba, csak kisboltokba, csak magyar termékeket vásároljanak, és ne dőljenek be a Pa-Dö-Dö fémjelezte olcsó tömegkultúrának, és semmilyen "nemzetvesztő kulturális áramlatnak".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!