Mátyás
-6 °C
1 °C

Ügyészek vizsgálják a zsidózó MIÉP-alelnök kijelentéseit

2001.07.27. 16:07
Nyomozni kezdett a zsidózó MIÉP-alelnök ügyében a Legfőbb Ügyészség, ahol egy magánszemély tett feljelentést, amiért Bognár László a fradi eladása kapcsán durván antiszemita kijelentéseket tett szerdai sajtótájékoztatóján. Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI-vel közölte: az ügyészség megkezdte a feljelentés vizsgálatát, és három napon belül dönt a nyomozás elrendeléséről, megtagadásáról vagy szükség esetén a feljelentés-kiegészítésről.
Horányi Miklós sem a feljelentő személyazonosságát, sem a feljelentés pontos tartalmát nem kívánta ismertetni.

Zsidók mindenütt

Bognár László a MIÉP szerdai budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a párt elítéli és nemzetellenesnek tartja, hogy döntően a Fotex Rt. tulajdonába kerül a Ferencváros labdarúgócsapata. A MIÉP-alelnök szavai szerint "miután a mindenkor a tehetős pesti zsidó polgársághoz kapcsolt MTK-t a Békesi László által, tehát az úgynevezett reformkommunizmus és SZDSZ-liberalizmus által létrehozott és több szálon tulajdonolt Fotex Rt. birtokolja, a Fradi népe be van csapva".

Bognár szerint nem magyar sem a Fotex, sem az MTK, sem annak pártolói

Az FTC-t megszerezte az a mohó, gátlástalan üzletcsoport, amelynek semmi köze sincs a Ferencvároshoz és a magyarsághoz. Az önmagát magyarnak érző kispolgár - "rendes magyar ember" - identitása áll szemben az MTK-t pártoló "üzleties szellemű, idegengyökerű" nagypolgárral - jelentette ki Bognár László.