Szilvia
5 °C
16 °C

Csurka: Mindent visszaszerzünk

2002.10.23. 18:22
A világtörténelem XX. századi epicentruma a magyar forradalom volt - jelentette ki a Magyar Igazság és Élet Pártja Hősök terén tartott szerdai nagygyűlésén néhány ezer fős hallgatóság előtt Csurka István, aki szerint a XXI. században ez megismételhető.
A MIÉP elnöke szerint az elmúlt években az áldozatok, a nélkülözés és a szenvedés mellett semmi nem jutott a magyar népnek, most pedig egy olyan Európai Unióba akarják bevinni az országot, ahol "mi olcsó munkaerőnek, célgyarmatnak kellünk, és még nemzeti mivoltunkat is fel kell adnunk".

- Az Európai Uniót Európán kívüli célok érdekében akarják olyanná tenni, amilyennek az európai népek sem akarják - jelentette ki a politikus, aki úgy nyilatkozott, ha a magyar nép ilyen feltételek mellett megszavazza a csatlakozást, akkor aláírja a saját halálos ítéletét.

Hallgatósága "kemény magját" a politikus arra emlékeztette: a feladat most a nemzet végzetes útról való letérítése, ami nem lesz sem könnyű, sem gyors dolog. A politikus arról beszélt: az ország mostanra elérte a mélypontot, ilyen állapotban talán 1956. október 23-án volt utoljára, ám aznap estére - ha csak két hétre is, de - szabad lett.

- Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz Magyarország - biztatta hallgatóságát Csurka István, azt ígérve nekik, hogy "mindent visszaszerzünk". Mint mondta, a nehéz helyzet, a becsapottság ellenére nem szabad csüggedni: ha ilyen erőt képesek felmutatni, a mozgalom és a cél nem halhat meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?