Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Csurka: Mindent visszaszerzünk

2002.10.23. 18:22
A világtörténelem XX. századi epicentruma a magyar forradalom volt - jelentette ki a Magyar Igazság és Élet Pártja Hősök terén tartott szerdai nagygyűlésén néhány ezer fős hallgatóság előtt Csurka István, aki szerint a XXI. században ez megismételhető.
A MIÉP elnöke szerint az elmúlt években az áldozatok, a nélkülözés és a szenvedés mellett semmi nem jutott a magyar népnek, most pedig egy olyan Európai Unióba akarják bevinni az országot, ahol "mi olcsó munkaerőnek, célgyarmatnak kellünk, és még nemzeti mivoltunkat is fel kell adnunk".

- Az Európai Uniót Európán kívüli célok érdekében akarják olyanná tenni, amilyennek az európai népek sem akarják - jelentette ki a politikus, aki úgy nyilatkozott, ha a magyar nép ilyen feltételek mellett megszavazza a csatlakozást, akkor aláírja a saját halálos ítéletét.

Hallgatósága "kemény magját" a politikus arra emlékeztette: a feladat most a nemzet végzetes útról való letérítése, ami nem lesz sem könnyű, sem gyors dolog. A politikus arról beszélt: az ország mostanra elérte a mélypontot, ilyen állapotban talán 1956. október 23-án volt utoljára, ám aznap estére - ha csak két hétre is, de - szabad lett.

- Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz Magyarország - biztatta hallgatóságát Csurka István, azt ígérve nekik, hogy "mindent visszaszerzünk". Mint mondta, a nehéz helyzet, a becsapottság ellenére nem szabad csüggedni: ha ilyen erőt képesek felmutatni, a mozgalom és a cél nem halhat meg.