Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Tízezres MIÉP-tüntetés a Hősök terén

2004.03.15. 20:10
A jobboldali pártokat is bírálta ünnepi beszédében Csurka István, a MIÉP elnöke, aki polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetett, és felszólította híveit, hogy ne nézzék az ATV-t, és ne törődjenek az értelmetlen EU-s szabályokkal.
Rádióbekapcsolással kezdődött a Magyar Igazság és Élet Pártjának ünnepi nagygyűlése délután háromkor a Hősök terén. Győry Béla, a párt alelnöke a tízezres tömeg ujjongása közepette bejelentette: nagyggyűlésünkkkel egyidőben megkezdi műholdas sugárzását a Kincsem Rádió, a "nemzeti radikalizmus rádiója", majd az egybegyűlt tömeg láttán kijelentette, "feltámadtunk". A helyszínen tartózkodó rendőrök becslése szerint körülbelül tízezren lehettek a Hősök terén.

Tekints meg képeinket!
Fotó: Barakonyi Szabolcs
Hegedűs Loránt református püspök, a MIÉP európai parlamenti választási listájának vezetője "legalább félmillió" szavazatot kért a választóktól, utalva arra a híres országgyűlési beszédre, amelyben Kossuth kétszázezer katonát kért a hon védelmére. A magyarság bedarálódása elleni küzdelemre hívott a püspök, amiben azonban nem számíthatnak a "hivatalos jobboldalra", ami megszavazta az abortusztörvényt, elősegítette a tőkebeáramlást, a föld idegen kezekbe juttatását, miközben az Európai Unióba való belépést 75 százalékban előkészítette. Hegedűs szavai szerint, ha a MIÉP bejut az Európa Parlamentbe, ott hallattni fogják szavukat.

Polgári engedetlenség

Wass Albert és Döbrentei Kornél verseinek elhangzása után lépett színpadra a MIÉP elnöke, Csurka István. A hatalmas ovációval köszöntött pártelnök szerint "süllyed a hajó". A nemzet érdekét képviselő MIÉP most újra olyan helyzetben van, hogy képes a nemzeti ellenállás, a polgári engedetlenség alapkérdéseinek megtervezésére - mondta Csurka István, hozzátéve azonban, hogy törvénytelenség és erőszak meg sem fordul a fejükben.

A politikus megismételte tavaly október 23-án elhangzott kijelentését, hogy az Európai Unió keretein belül Magyarország "Izrael tartalékállamává történő átalakítása zajlik". "A magyarság tönkretételén" tevékenykedő kormány mellett Csurka István élesen bírálta a "mostani úgynevezett ellenzéket" is, mert "falaz a folyamatokhoz, és csak azzal támadja a kormányt, amit a nemzetközi szabadkőműves parancsnokság engedélyez neki". "A magyarság életben maradása a rendszerváltástól függ" - jelentette ki.

Az 1998-as "több mint kormányváltás, kevesebb mint rendszerváltás" jelszó is a jelenlegi ellenzéket minősíti, a rendszerváltás gondolatával a MIÉP egyedül maradt - tette hozzá. Mára minden külföldi, főleg idetelepült izraeli vállalatok tulajdonában van - mondta.

A polgári engedetlenséget tételesen meghirdető Csurka a nemzeti oldal összefogására szólított fel. A mozgalom részeként minden nagyobb városban ellenállási szerveket kell szervezni, és "megmaradási terveket" kell készíteni. Felhívta az "ellenállási mozgalmat", hogy egy hónapig ne nézzék a szerinte Soros György által finanszírozott, a Hit Gyülekezetéhez tartozó, "magyar- és keresztényellenes" ATV-t, és "a drogterjesztők, a buzik felvonulásai ellen kemény ellentüntetéseket kell szervezni."

Polgári engedetlenség

Klikk a képre!
Fotó: Nagy Attila
Második estéjét kezdte meg este hatkor a Kossuth téren, a Pajzs Mozgalom által meghirdetett tüntetéssorozat: körülbelül kétszázan gyűltek össze a Rákóczi szobor melletti füves területen. A szervezők szándékai szerint az előző este deklarált tizenkét pont megvalósulásáig kívánják folytatni a Parlament melletti demonstrációt. Halász József csalódottságának adott hangot, mivel kevesen jöttek el a rendezvényükre.

A mozgalom első embere kitartásra szólított fel, és kérte a jelenlevőket: hívják fel ismerőseik figyelmét a téren folyó demonstrációra, mert a média szándékosan elhallgatja azt. "Vallásilag megfoghatatlan, valóban internacionalista, cionista hatalom irányítja a dolgokat 1896 óta", e hatalom megdöntése a cél - fogalmazta meg törekvéseit Halász József.