Donát
-4 °C
2 °C

Mikolás-koncert jótékony céllal

2001.12.06. 00:20
Nem véletlen a fricska az Almássy Téri Szabadidőközpont jótékonysági koncertjének nevében. A Mikolás Mikulás, avagy van még vér a puttonyban...? elnevezés arra is utal, hogy a koncertbevétel olyan helyre kerül, melyet valójában az Egészségügyi Minisztériumnak kellene pénzelnie.
Rendhagyó koncertet rendeznek december 7-én, pénteken 20 órától az Almássy téren. - Ezzel is a traumatológia válságos helyzetére szeretnénk felhívni a figyelmet - közölte az Index érdeklődésére a szabadidőközpont igazgatója, Nagy Károly. - Egyébként nem haragszom Mikola István egészségügyi miniszterre; az elnevezés csak móka, és akinek van humorérzéke, nem sértődik meg ezen. A "van még vér a puttonyban" kérdés azt is jelenti, hogy vajon tud-e még a tárca további intézkedéseket hozni a válsághelyzetben lévő traumatológia érdekében.

Az est főszereplője az öt sebészorvos alkotta Dr. Rock nevű formáció lesz, mely elsősorban a 60-as, 70-es évek slágereit szereti játszani.

További segítségre van szükség

- Az jótékonysági koncertet a szabadidőközpont szervezi, és egyfajta jutalomrendezvény a traumatológiai dolgozóknak - mondta a Sági Katalin, a az intézet humánpolitikai vezetője. - Szükség van ilyen rendezvényekre. Igaz, hogy a kormány december 1-jétől 150 százalékos bérpótlékot adott a traumatológiai területen dolgozó ápolóknak, de ez csak a legégetőbb problémát oldja meg. Nagy szükség lenne még az eszközállomány bővítésére is. A bevétel összegét a szabadidőközpont átutalja a Trauma Alapítványnak.

Operált hírességek és télapók

A meghívott vendégek között lesz egyébként számos előadóművész, például Alföldi Róbert, Benkő László, Márton András, Póka Egon és barátai, Tátrai Tibor, Bikini, St.Martin, Zorán, Csollány Szilveszter. A szervezők törekedtek arra is, hogy az ismert emberek között legyenek olyanok, akiket már operáltak a traumatológia orvosai. A koncerten vélhetően hemzsegni fognak a télapók, mivel a teljes mikulásjelmezben érkezőknek a belépés díjtalan.