Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Feljelentés- kiegészítés a Millenáris-pénzek miatt

2002.06.26. 07:10
A kancellária új vezetőjének feljelentését a Millenáris-kifizetésekkel kapcsolatban hétfőn kapta meg a rendőrség, de mivel ez alapján nem lehetett sem nyomozást elrendelni, sem pedig megtagadnia azt, a nyomozók feljelentés-kiegészítést rendeltek el.
Feljelentés - kiegészítést rendelt el a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága a Millenáris Kht. volt vezetőjének kiutalt több tízmillió forint ügyében - értesült az Index. Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt a kancellária új vezetése jelentette fel a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkárát, Bártfai Bélát, valamint a Millenáris Kht. korábbi ügyvezetőjét.

Az Index korábban beszámolt azokról az ügyekről, melyek miatt a kancellária vizsgálatot kezdeményezett. Ide tartozik az álomhasznot produkáló filléres órák, a szinte ingyen adott MTV-s archív anyagok, a Millenáris volt vezetőjének tízmilliós hallgatási díja, a százhúszezres haletetés, és a vendégkönyv hét és félmillió forintos őrzési díja.

A járandóság miatt indult eljárás

A kancellária feljelentése hétfőn érkezett meg a rendőrsége, de mivel ez nem tartalmaz elegendő információt sem a nyomozás elrendeléséhez, sem pedig megtagadásához ezért feljelentés - kiegészítést rendeltek el. A szükséges információk összegyűjtésére 15 napja van a rendőrségnek. A feljelentés szerint a kht. korábbi ügyvezetője, Berkecz Jánosné a munkaszerződésében foglalt járandóságának többszörösét vehette fel munkáltatója, a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkára, Bártfai Béla jóvoltából.

Talán szakértő sem kell

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kiutalt összeget megtarthatja a Millenáris volt vezetője, ha végül csak az államtitkár jogsértését állapítják meg. A Millenáris Kht. ugyanis keresettel élt a Fővárosi Munkaügyi Bíróságnál, kezdeményezve a Berkecz Jánosnéval kötött szerződés semmisségének megállapítását, valamint 34,4 millió forint és kamatai megfizettetését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!