Valér
-1 °C
0 °C

Fidesz-közeli cég nyert pályázatot a Millenáris Parkban

2002.12.05. 08:22
A Kisrókus 2000 Kft. - a Millenáris tulajdonosa - jóvoltából újra a Millenáris Rt. volt projektmenedzsere szervezheti az objektum kulturális programjait. A Kisrókus Kft. az általa képviselt vállalkozásnak adta bérbe a kulturális rendezvényekre használt "G" épületet.
A "G" épület hasznosítására vonatkozó új bérleti szerződést az új bérlők már aláírták a Kisrókus 2000 Kft.-vel, de - Szirtes Gergely projektmenedzser szerint - még nem nyilvános a bérlő cég neve. A bérleti díj összege és a szerződés egyéb részletei is üzleti titkot képeznek. Szirtes Gergely a Magyar Hírlapnak csupán annyit mondott, hogy a cég nem a tulajdona, nem ő az ügyvezető igazgatója, csupán a projektmenedzsere. Arról, hogy a Millenáris Park kulturális programjait ki szervezi a jövőben Szirtes nem tudott semmit mondani, mert - mint közölte - a terveit alvállalkozókkal készül megvalósítani. "A konkrét elképzelések még nem körvanalazódtak, de azok illeszkednek majd a létesítmény eddigi profiljába".

A sokoldalú projektmenedzser

Mint ismert, Klacsmann Pétert, a Millenáris Rt. ügyvezető igazgatóját, Szirtes Gergely korábbi főnökét, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a millenniumi kiállítás belépőjegyéhez ajándékozott reklámórák ügyében. A menedzser szerint ez nem vet árnyékot az új bérleti szerződésre. Mint elmondta, az elmúlt években szerzett szakmai tapasztalatai garanciát jelentenek a színvonalas programokra.

Szirtes Gergely sokoldalúságát mutatja, hogy alvállalkozóként a Millenáris Park területének takarításában is részt vett, később a kiállítás egy részének üzemeltetése is a feladata volt. Nemcsak a Millenáris Rt. alkalmazottjaként, hanem - az Enternext Kulturális és Szolgáltató Kft. nevű cége útján - a Millenáris Rt. alvállalkozójaként is közreműködött a Millenáris Park kormányváltás előtti üzemeltetésében.

A kulturális programokat jelenleg a Millenáris Kht. szervezi, amelynek ügyvezető igazgatóját, Mizsei Zsuzsát lapzártáig a Magyar Hírlapnak nem sikerült elérnie.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!