Laura, Alida
15 °C
32 °C

Elutasították a pótmagánvádat a Millenáris ügyében

2003.12.15. 15:26
Elutasította a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Millenáris Programiroda Kulturális Közhasznú Társaság által a Berkecz Jánosné és Klacsmann Péter ellen folytatólagosan elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt benyújtott pótmagánvád-indítványt.
"A bíróság a döntést azzal indokolta, hogy a Millenáris Kht. mint sértett a törvényben előírt határidő eltelte után nyújtotta be az indítványt" - nyilatkozta Sándor Zsuzsa bíró, szóvivő. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs.

A Millenáris Kht.-nál az előző kormányzati ciklusban történtek miatt több feljelentés nyomán indult büntetőeljárás. Az ügyészség Berkecz Máriának, a kht. korábbi vezetőjének tízmilliós nagyságú végkielégítése miatt vádat emelt Bártfai Béla, a Miniszterelnöki Hivatal korábbi helyettes államtitkára és Berkecz Mária ellen.

A Millenáris Parkba szóló belépőjegyekhez mellékelt ajándék órák ügyében a rendőrség vádemelési javaslattal élt, de az ügyészség megszüntette az eljárást, majd elutasított az ez elleni panaszt, így ebben az ügyben nyitva állt a pótmagánvád lehetősége.

Az október elején benyújtott pótmagánvádlói indítvány azokra az összességében több száz milliós gazdasági visszaélésekre irányul, amelyek a tavaly kinevezett új igazgató, Mizsei Zsuzsanna feljelentése szerint történtek a Berkecz Mária vezette Millenáris Kht. idején.