Valér
4 °C
8 °C

A Fidesz öt miniszter menesztését javasolja Medgyessynek

2004.08.16. 12:13
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese öt miniszter tevékenységét kifogásolta és azt kérdezte Medgyessytől, helyén marad-e Csillag István a gazdasági, Kovács Kálmán az informatikai, Kökény Mihály az egészségügyi, Németh Imre a mezőgazdasági és Bárándy Péter az igazságügyi tárca vezetője.
Rogán Antal a miniszterelnök dolgozószobája előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte, a Fidesz arra is választ vár Medgyessy Péter kormányfőtől, lesz-e a kormányátalakítás során következménye a kabinet "elmúlt két esztendős rossz teljesítményének", vagy az csak az MSZP-n belüli hatalmi harcokról szól. "Ha csak az MSZP-n belüli hatalmi harcoknak lesznek következményei, akkor azt tudjuk mondani, hogy ez a kormányváltozás hatalmi harcokról (...) és nem az emberekről szól" - mondta Rogán Antal.

"Lesz-e következménye annak..."

A Fidesz parlamenti frakcióvezető-helyettese részletesen sorolta pártja kifogásait az öt miniszter ellen, illetve az adófizetők megkárosításáról, gyanús közbeszerzésekről, továbbá füllentésekről beszélt.

"Vajon a kormányátalakítás során lesz-e következménye annak, hogy Csillag István gazdasági minisztersége idején az autópálya-építő cégek a kartellezés révén 18 és fél milliárd forinttal károsították meg az adófizetőket" - tette fel a kérdést. Rogán Antal azt is tudakolta, lesz-e következménye annak, hogy Kovács Kálmán minisztersége idején az informatikai tárcát "lassan elönti a kakaó" és annak, hogy "a minisztérium ténykedése gyanús közbeszerzésektől hangos".

Mint mondta, Kökény Mihály egészségügyi minisztersége alatt "összeomlott a gyógyszerpiac" és "zűrzavar alakult ki a kórházakban". A politikus szerint Németh Imre mezőgazdasági minisztersége idején az agráriumból élő "családok ezrei mennek tönkre", mert a minisztérium nem ad valós válaszokat a problémákra. "Lesz-e következménye annak, hogy a Magyar Köztársaságnak Bárándy Péter személyében olyan igazságügy-minisztere van, akit rövid időn belül kétszer is füllentése kaptak?" - hangzott a következő kérdés.