Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Megtartotta utolsó ülését a koalíciós kormány

2008.04.30. 11:05
Megtartotta utolsó koalíciós kormányülését a kabinet. Ma megkapják kinevezésüket az új államtitkárok, az egészségügyi tárcát átmenetileg az igazságügyi, a környezetvédelmi tárcát az agrár, a gazdasági tárcát pedig a pénzügyminiszter felügyeli.

Az utolsó koalíciós kormányülésen a miniszterelnök elköszönt a távozó szabad demokrata tárcavezetőktől - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Gyurcsány Ferenc a koalíciós együttműködést értékelve az ülésen azt mondta: több olyan döntést is hoztak a közös kormányzás idején, amely előrevitte az országot. A kormányszóvivő ,egjegyezte: a kormányülésen mind a három SZDSZ-es miniszter ott volt. Ők is hozzászóltak az elhangzottakhoz, és elköszöntek.

A miniszterelnök Lamperth Mónikától is elköszönt a kormányülésen. A politikus - aki 2002-től a kabinet tagja, és három különböző tárca élén dolgozott - május 5-től az MSZP-ben vállal jelentős feladatot.

Daróczi Dávid kitért arra, hogy szerdán május 1-jei hatállyal megkapja államtitkári kinevezését Vojnik Mária, Puch László és Oláh Lajos is, vagyis lesz operatív vezetőjük a tárcáknak. Ami a minisztereket illeti - folytatta - , a mostani helyzetre speciális, a hatáskörök átmeneti gyakorlásáról szóló miniszterelnöki rendelet vonatozik, ami megjelent a Magyar Közlönyben is.

Ennek alapján az egészségügyi tárcát az igazságügyi, a környezetvédelmi tárcát az agrár, a gazdasági tárcát pedig a pénzügyminiszter felügyeli - jelentette be. A kormányszóvivő elmondta azt is, hogy, a hamarosan létrejövő kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszteri posztot az új tárcavezető munkába állásáig Hiller István oktatási miniszter felügyeli.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!