Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Veszélyben Juhász, Csillag, Kökény, Lamperth és Németh

2004.01.16. 07:22
Juhász Ferenc honvédelmi, Csillag István gazdasági, Kökény Mihály egészségügyi, Lamperth Mónika belügy- és Németh Imre földművelésügyi miniszter volt a legközelebb ahhoz László Csaba menesztésekor, hogy ugyancsak távozzon a kormányból. Medgyessy Péter miniszterelnök a júniusi európai parlamenti választásokig nem szívesen nyúlna kormányához.
Juhász Ferenc honvédelmi, Csillag István gazdasági, Kökény Mihály egészségügyi, Lamperth Mónika belügy- és Németh Imre földművelésügyi miniszter menesztése is szóba került az MSZP és a kormányzat különféle szintjein a múlt heti kormányátalakítás előtt - értesült a Magyar Nemzet.

Csillag menesztése eddig minden kormányátalakítás idején felmerült. A lap értesülése szerint most azért maradhatott hivatalában a miniszter, mert nem akarták az európai parlamenti választás előtt a szabad demokratákat gyengíteni.

Juhász és Németh esetleges menesztése mögött - a Magyar Nemzet szerint - bizonyos érdekcsoportok, illetve személyes motívumok állhatnak. Lamperth széke a költségvetési vita idején ingott meg, Kökénynek pedig az egészségügyi intézmények vezetői szerint vannak megszámlálva a napjai a miniszteri bársonyszékben.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a júniusi európai parlamenti választások előtt Medgyessy Péter kormányfő már nem alakítja át kormányát.