Judit
2 °C
7 °C

Állami autóval védik a fenyegetőktől Molnár Lajost

2007.05.10. 07:55
Bár már több mint egy hónapja nem miniszter Molnár Lajos, továbbra is állami autójával jár. Egy olyan Saab-ot használ, amelyet tárcavezetőként túl öregnek talált. Molnár állami furikáztatását azzal magyarázzák, hogy fenyegetések érték a volt minisztert.

Bár vagyonnyilatkozata szerint Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter a jó módubb képviselők közé tartozik (csak kincstárjegyből majdnem 50 milliós megtakarítása van, autója azonban nincs), lemondása után több mint egy hónappal továbbra is az Egészségügyi Minisztérium szolgálati autótóját használja, adta hírül elsőként a Magyar Hírlap.

Az őrezredet senki sem kereste


Az indoklás szerint a minisztérium a Miniszterelnöki Hivatallal egyeztetve döntött úgy, hogy Molnár továbbra is használhatja a tárca Saab-ját, mivel folyamatosan fenyegetések érik. Azt, hogy ki és mivel fenyegeti Molnárt, homály fedi, mintahogy az sem tudható, fordult-e például hatósági segítségért a volt miniszter.

Kardos Imre a Köztársasági Őrezred helyettes parancsonoka az Indexet úgy tájékoztatta, hogy ők is csak a sajtóból értesültek a volt minisztert ért fenyegetésekről, az őrezredet senki sem kereste meg az ügyben, így teendője sincs a szervezetnek. Az Index nem hivatalos forrásból úgy tudja: se az SZDSZ, sem a tárca nem kért segítséget a rendőrségtől, de bejelentést sem tettek Molnár állítólagos fenyegetettségéről.

Miniszterként még nem volt jó a Saab

A Molnár által most használt autó egyébként miniszterként még nem felelt meg a politikus igényeinek. A Magyar Hírlap szerint ezért vásárolt a tárca egy vadonatúj Audi A6 Qauattro TDI limuzint, a tárca viszont állítja, nem vettek Molnárnak új kocsit, egy több éves járművet kapott. Molnár a kocsi mellé megtarthatta sofőrjét, aki már a MÁV Kórházban is a volt miniszter mellett dolgozott.

A csütörtöki lapok tudni vélik, hogy Molnár tanácsadóként segíti tovább az Egészségügyi Minisztérium munkáját, a Színes Bulvárlap úgy tudja, irodája és titkársága is van Molnárnak a minisztérium épületében, illetve hogy havi járandósága havi félmillió forint volna. Ezt azonban a tárca sajtóosztálya cáfolja, ugyanakkor több lap is úgy értesült, hogy nem légből kapott, miszerint Molnár tanácsadóként folytatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?