Krisztina
19 °C
25 °C

12 embert jelentett fel a rendőrség

2008.07.09. 18:51
12 feljelentést tettek a rendőrök hivatalos személy elleni erőszak miatt, rajtuk kívül 38 ember ellen indult eljárás, közülük a legtöbbet garázdasággal gyanúsítják.

Tizenkét emberrel szemben tett feljelentést az ügyészségen hivatalos személy elleni erőszak miatt a rendőrség a szombati melegfelvonuláson történtek miatt, közölte a BRFK szerdán.

A tizenkét feljelentés ügyében a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le az eljárást, tartalmazza a rendőrség közleménye.

Mint írják, további három emberrel szemben indult eljárás a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, hat ellen jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt. Utóbbiak közül két esetben 30 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki.

Garázdaság vétsége miatt további 29 ember ellen indult eljárás.

A közlemény kitér arra is, hogy a rendőrség 15 tagú nyomozócsoportot hozott létre a jogellenes cselekedeteket elkövetők felderítésére. A rendőrségre érkeztek bejelentések, amelyeket minden esetben ellenőriznek.

A rendőrségi közleményben szereplő 50 ember mellett hét ember szabálysértési ügyében kedden már döntött a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Négy embert - közülük hármat jogerősen - rendzavarás miatt pénzbírsággal sújtottak, három ellen megszüntették az eljárást.