Gergely
6 °C
23 °C

Százmilliós autóvásárlásba kezd a nemzeti bank

2005.08.04. 11:59
Harminc autójából tizenkettőt lecserél a Magyar Nemzeti Bank. A következő két évben három igazgatósági tagnak és kilenc ügyvezető igazgatónak vesznek új autót.

Tizenkét nagyértékű autóra írt ki pályázatot a Magyar Nemzeti Bank. Missura Gábor szóvivő az Indexet arról tájékoztatta, hogy a bank akkor dönt az autócseréről, ha egy jármű eléri a 4 éves kort vagy többet fut 150 ezer kilométernél A Napi Gazdaság információja szerint a nyertesnek egyéb kiegészítő szolgáltatásokat, így garanciakörön belüli és kívüli javítást, gépkocsibérlést, illetve mentést és takarítást is biztosítania kell majd.

Az összesen 150 millió forintos beruházás felső és felső középkategóriájú személygépkocsikra szól, amelyeket a következő két évben vásárolnának meg. A közbeszerzési eljárás tervezett kezdőnapja 2005. augusztus 15.

Az MNB igazgatóságának tagjai jelenleg három Volkswagen Passat és egy Audi A6-os autót használnak, általában sofőr nélkül – közölte Missura Gábor MNB-szóvivő. Járai Zsigmond egy Volkswagennel jár, míg a monetáris tanács tagjai nem használnak szolgálati gépkocsit.

A következő 3 évben három igazgatósági és kilenc ügyvezető igazgatói autó cseréjét tervezik. A nettó 120 millió forintos keretösszeg a tizenkét gépkocsi beszerzése mellett az összesen így mintegy harminc új és régi autó javítására is kiterjed.