Árpád
-2 °C
4 °C

Budakalásztól épülhet az M0-ás északi hídja

2004.07.14. 16:59
Budakalász önkormányzata hozzájárult az M0-ás északi híd építéséhez azzal, hogy feltételesen feloldotta a budai hídfő területére vonatkozó változtatási tilalmat. A gesztusért cserébe egy több kilométeres elkerülő utat kap a település. Szigetmonostor és Szentendre városvezetőinek harca miatt azonban elbukhat a projekt.
Szigetmonostor is kiharcolta az államtól azt a külön kis hidat, amit az M0-ás híd átengedéséért cserébe kért, de most a kis híd másik oldalán fekvő Szentendre vétózta meg az építkezés elkezdését, adta hírül az InfoRádió. Az idő ugyanakkor sürget, szeptember 30-án ugyanis lejár az M0-ás híd környezetvédelmi engedélye. Az új eljárás több évig hátráltathatja az építkezést.

Nem értenek egyet

Az M0-ás északi hídjához szükséges utolsó hozzájárulás azért késik, mert bár a kért külön kisebb híd építésébe beleegyezett a szaktárca, annak helyéről nincs egyetértés. Szigetmonostor polgármestere, Szilágyi Lajos szerint Szentendre az elmúlt hetekben felrúgta a korábbi megállapodást a híd helyéről, és olyan új helyszínt szemelt ki, amelyet a környezetvédelmi hatóság nem fog engedélyezni. Ha nem jutnak dűlőre Szentendrével, a szigetmonostoriak nem adják meg az engedélyt az M0-ás híd pillérének elhelyezésére sem.

Radványi Levente, Szentendre alpolgármestere szerint korábban sem volt megegyezés a kis híd konkrét helyszínéről, sőt, a testület a rendezési tervben is a most szorgalmazott helyszínt jelölte meg. Az alpolgármester elmondta, hogy sem az M0-ás, sem a kis híd építését nem akarják megakadályozni, csak azt szeretnék elkerülni, hogy a forgalom megnövekedjen Szentendrén.

Közben Budakalász önkormányzata hozzájárult az M0-ás északi híd építéséhez azzal, hogy feltételesen feloldotta a budai hídfő területére vonatkozó változtatási tilalmat. A gesztusért cserébe egy több kilométeres elkerülő utat kap a település.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?