Alfréd
-2 °C
2 °C

Mobilfeltöltő kártyát ajándékozott az SZDSZ Kupper Andrásnak

2005.03.31. 13:03
Feltöltőkártyát ajándékozott az SZDSZ Új Generáció két alelnöke Kupper Andrásnak, a fővárosi Fidesz-frakció vezetőjének, hogy "ne a Centrum Kft. fizesse a telefonját a jövőben." Kupper "politikai csínynek" nevezte az ajándékozást, és elmondta: telefonszámláját ő maga fizeti, és a kártya is az ő nevén van.

Mobilfeltöltő kártyát adott az SZDSZ Új Generáció két alelnöke a Fidesz budapesti frakcióvezetőjének a fővárosi közgyűlésen csütörtökön, hogy "ne a Centrum parkoló kft. fizesse a telefonját a jövőben".

Kupper András megköszönte a "kedves gesztust", és megígérte, hogy szólni fog, ha a kártya lemerült. Közölte, hogy a telefonszámláját mindig saját maga fizeti, és a kártya is az ő nevén van. "A Centrumtól soha nem kaptam telefont: a nagybátyámtól kaptam telefont" - tette hozzá.

Merker Dávid, az ifjúsági szervezet egyik alelnöke úgy fogalmazott: "Hallottuk, hogy a telefonjával milyen csúnyán járt. Nagyon sajnáljuk, hogy ellopták, és azt gondoljuk, hogy ilyenkor nagyon jól jön a családi segítség, de a baráti is. Úgy gondoljuk, hogy a politikában is szükség van ilyen gesztusokra." Hozzátette, ezzel megoldható, hogy ne Kupper András nagybátyjának cége, a Centrum Kft. fizesse a politikus telefonszámláját a jövőben.

Kupper úgy kommentálta az esetet: "Ez egy helyes geg, egy jó politikai csíny, egy jó tréfa, azonban egy hibás gondolatra épül".

Flottatag

Kupper András a Centrum Parkoló Rendszer Kft. flottájába tartozó mobiltelefonszámot használ évek óta, derítette ki az Index a múlt héten. Korábban Kupper azt mondta, nem is tudta, hogy nagybátyja, akit egyébként szintén Kupper Andrásnak hívnak, a Centrum Kft. többségi tulajdonosa.

Az MSZP-hez közelálló vállalkozónak tartott, centrumos Kupper András mobilszáma emelkedő sorrendben csupán négy számmal tér el a frakcióvezető unokaöcs mobiljától. Nem csupán a két Kupper-telefonszám közelsége feltűnő, hanem az is, hogy a közöttük lévő számok a Centrum Parkoló Rendszer Kft. flottájához tartoznak.

Kupper az Index érdeklődésére azzal magyarázta a "centrumos számot", hogy évekkel ezelőtt kapta kölcsön nagybátyjától a telefont és a kártyát, miután elvesztette sajátját. A frakcióvezető szerint a számot sokan megismerték ezért nem akarta később megváltoztatni.