Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Mol nem kommentálja a teljes körű ellenőrzésről szóló híreket

2008.09.27. 17:04
A Mol biztonságvédelmi kérdésekben nem ad és nem adhat a sajtónak kommentárt, reagált az olajipari cég azt követően, hogy a Hírszerző korábban arról számolt be, hogy a Mol dolgozóinak "teljes körű telefon- és e-mail-ellenőrzése" is szóba került az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának zárt ülésén, amelyen az UD Zrt. tevékenysége volt napirenden.

"A Mol stratégiai eszközök birtokában lévő, ellátásbiztonsági kockázat szempontjából kiemelt jelentőségű vállalat. Biztonságvédelmi kérdésekben nem ad és nem adhat a sajtónak kommentárt", közölte a Mol a távirati irodával.

Az olajipari cég álláspontja szerint ők a törvényeknek megfelelően járnak el, s működnek együtt az erre hivatott hatóságokkal.

A Hírszerző internetes lap korábban azt írta, hogy a nyomozás során arra utaló felvételeket is rögzítettek, amelyek szerint a cég vezetőinek tudomása volt a Mol Nyrt. dolgozóinak teljes körű telefonos és e-mail-ellenőrzéséről.

A Mol, miután a társaságnál informatikai betörést észleltek, továbbá bennfentes információk szivárogtak ki, több biztonságtechnikai céggel is felvette a kapcsolatot, és arra kérte őket, próbáljanak meg átjutni biztonsági rendszereiken, írta a Hírszerző.

A történet egyik ismerője szerint ez csak az UD Zrt.-nek sikerült. Ezután az olajtársaság a cégtől kért segítséget a gyenge pontok megerősítésében, a Hírszerző azonban úgy tudja, hogy belső megfigyelést csak a vállalaton belül kijelölt személynek van joga végezni, így a biztonsági rendszerek megerősítésére felkért vállalkozások ilyen tevékenységet nem folytathattak.