Oszkár
20 °C
29 °C

Megbüntették Gyurcsány fiának iskoláját

2008.07.30. 15:28
Az Oktatási Hivatal több szabálytalanságot is talált a Montessori alapítványi iskolánál, ezért egymillió forintra büntették az intézményt. Itt érettségizett az idén Gyurcsány Ferenc egyik gyermeke. Több szülő az érettségi szervezése miatt nyújtott be panaszt, de a hatóság nem emiatt büntetett.

Egymillió forint büntetést rótt ki az Oktatási Hivatal a Montessori Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskolára. Felkérték a fővárosi főjegyzőt, hogy vizsgálja felül az intézmény működési engedélyét is.

Ebben az iskolában érittsegezett az idén Gyurcsány Ferenc egyik fia is. Az érettségi után a szülők egy része panasszal élt, mert a vizsgán sokan megbuktak, és arra is panaszkodtak, hogy a miniszterelnök gyermeke kedvezményeket kapott az érettségin. Az ezzel kapcsolatos vizsgálat azonban nem állapított meg visszaélést. Az Oktatási Hivatal már korábban külön foglalkozott az érettségivel, a mostani büntetés ezzel nem függ össze.

A büntetést azért kapta az iskola, mert a tanárok egy részének nem volt megfelelő szakképzettsége, és a csoportbontásokra, az adminisztratív feladatokra, a sajátos nevelési igényű tanulókra vonatkozó szabályokat is megsértették.