Viola
-5 °C
-2 °C

Betiltották az utcai ivászatot Mosonmagyaróváron

2007.10.29. 12:02
Az önkormányzat illetékesei megelégelték, hogy a hétvégéken a csoportokba verődő fiatalok részegen hangoskodnak, a verekednek és rongálják a közvagyont.

November 1-jétől tilos az utcai italozás Mosonmagyaróváron. A közterületi alkoholfogyasztást legutóbbi ülésén rendelettel tiltotta meg az önkormányzat, közölte Szabó Miklós polgármester hétfőn. A városvezető tájékoztatása szerint szabálysértést követ el, és ötvenezer forintig megbírságolható, aki a rendeletet megszegi.

Az önkormányzat az éjszakai garázdaságok megfékezése érdekében határozott egyhangúlag a tiltásról, mivel a csoportokba verődő fiatalok részeg hangoskodása, a verekedések, a padok, az ereszcsatornák, a virágtartók megrongálása, különösen a hétvégeken egyre gyakoribbá vált.

A polgármester hangsúlyozta: a szabályozást fontos lépésnek tartja a rendteremtés irányába, noha tisztában van azzal, hogy a rendelet egyik napról a másikra nem vet véget végérvényesen az utcai randalírozásoknak.

A tilalom alól kivételt képeznek a vendéglátóegységek teraszai, az engedéllyel szervezett alkalmi szabadtéri rendezvények és a szilveszter éjszaka.

Magyarországon néhány településen már tiltják a közterületi alkoholfogyasztást. A mosonmagyaróvári önkormányzat szakemberei a rendelet előkészítés fázisában tanulmányozták egyebek között Dabas, Mezőkövesd, Gyomaendrőd, Szekszárd hasonló tárgyú rendeletét, és az ott szerzett tapasztalatokat hasznosították a mosonmagyaróvári rendeletalkotásnál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!