Gerzson
-3 °C
2 °C

Bűncselekmények Gyurcsány cégénél?

2006.04.20. 07:12
A kampány végére megint feljelentést tett valaki a miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Motim Rt. ügyében. A Legfőbb Ügyészség nemrég elutasította Deutsch-Für Tamásnak, a Fidesz frakcióvezető-helyettesének a feljelenését a kormányfő családi cége, a Fittelina Kft. ügyében.

Ötféle bűncselekmény elkövetésének gyanújára hivatkozva tett feljelentést a Gyurcsány Ferenc érdekeltségében álló, az Altus Rt-hez tartozó Motim Rt. privatizációja és gazdálkodása miatt két magánszemély, írja a Magyar Nemzet. A Legfőbb Ügyészséghez eljuttatott beadvány csalás, hanyag kezelés, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, gazdasági adatszolgáltatás elmulasztása és környezetkárosítás bűntette miatt kéri a meg nem nevezett tettesek elmarasztalását.

Bár a lap magánszemélyekre hivatkozik, tavaly nyáron a Fidesz ment neki a Motimnak. A párt tetthely-sorozatában Szijjártó Péter tette fel a kérdést, hogy hová tűnt a cég privatizációja során 339 millió forint. Akkor a Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordul az ügyben.

Az ügy tisztázása érdekében felállt az Apró-Gyurcsány érdekkör meggazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság, mely végül konkrét eredmények nélkül fejezte be munkáját.

Március elején elutasította a Legfőbb Ügyészség Deutsch-Für Tamásnak, a Fidesz frakcióvezető-helyettesének a feljelenését, aki Gyurcsány Ferenc kormányfő családi cége, a Fittelina Kft. ügyében legutóbb március 8-án fordult a nyomozó hatósághoz.

A Magyar Nemzet cikke >>>>