Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Motoros mentőszolgálat az M3-ason és az M0-son

2008.04.14. 15:36
Április 15-től ismét elindul a motoros mentőszolgálat az M3-as autópályán Gödöllő, az M0-ás autóúton Szigetszentmiklós környékén. Az ügyelet reggel 8-tól este 20 óráig tart majd, és az autópálya szakaszok 50 kilométeres körzetére terjed ki.

Az Országos Mentőszolgálat és az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. április 15-től egy-egy mentővel elindítja az autópályák mellett működő motoros mentőszolgálatát.

Korábban már dolgoztak nagyteljesítményű motorral, megkülönböztető jelzéssel és életmentő felszereléssel ellátott mentőorvosok például a Balaton déli partján. A motoros mentők akár dugókban is rövid időn belül is a balesetek helyszíneire érkezhetnek.

A motoros mentők felszerelésébe gyógyszerek, kötszerek, infúziók, EKG és defibrillátor is tartozik. Ezekkel az eszközökkel közel olyan sürgősségi ellátást nyújthatnak a sérülteknek, mint egy rohamkocsi.

Az ÁAK finanszírozza a járműveket, a felszerelést, ezen kívül biztosítja a telephelyet, az Országos Mentőszolgálat pedig gondoskodik a mentőorvosokról és azok bérezéséről - közölte az ÁAK Zrt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!