Gerzson
-3 °C
3 °C

Medgyessy idén Mallorcán nyaral?

2004.06.24. 09:25
A Blikk úgy tudja, idén nyáron Medgyessy Péter és felesége Mallorcára utazik kettesben. A házaspár július 16-tól tíz napig egy négycsillagos, romantikus szállodában lakik majd. A kormányfő és neje repülővel kel útra, s testőrt sem visznek magukkal.
A bulvárlap információi szerint a miniszterelnöki nyaralás úti céljaként Mexikó is szóba jött, ám Medgyessyék tanultak a korábbiakból, s úgy döntöttek, nem utaznak Európán kívülre. A miniszterelnök nemhogy nem visz magával testőröket, de le szeretnének mondani a spanyol biztonsági emberekről is, akiket ilyenkor ki szoktak rendelni a vendégeskedő vezetők mellé.

Magánügy

"A miniszterelnök magánügye, hova megy nyaralni" - reagált a Blikk információira Gál J. Zoltán kormányszóvivő. A Blikk számításai szerint a mallorcai út fejenként 180 ezer forintból kijön.

Medgyessy és felesége 2002 decemberében Kubában "nyaralt", 2003 árpilisában Olaszországba utazott, aztán júniusban Ausztriába és Németországba látogatott. Tavaly júliusban és augusztusban előbb a Balatonnál pihentek, majd franciaországi körutat tettek, év végén pedig Thaiföldre utaztak szilveszterezni.

Orbánt meghívták az Eb-döntőre

Orbán Viktor exkormányfő és neje, Lévai Anikó idén nem vállalkozik hosszú útra - írja a Blikk. Az ötszörös apuka nyarát elsősorban egy hónapos kislánya, Flóra szabja meg. Orbán még nem döntött, hol piheni ki fáradalmait, de a bulvárlap kiderítette, hogy meghívták a foci-EB döntőjére és a volt miniszterelnök valószínűleg nem hagyja ki a portugáliai utat. Egyelőre nem tudni, Orbánék lemondanak-e idén nagy szerelmükről, Horvátországról. A politikus miniszterelnöksége idején az Adriára járt nyaralni.