Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ellenőrök a Medgyessy-villánál

2006.07.10. 07:03

Egyelőre szünetel a Medgyessy-villa építése Zamárdiban, miután munkaügyi ellenőrzést tartottak a volt kormányfő Balaton parti telkén - tudta meg a Magyar Hírlap.


Tekintse meg képeinket a volt kormányfő nyugdíjas éveire épített villájáról

Az építkezést a szabadstrandról leválasztott területen kezdték el, ahol a három ingatlanból az egyik Medgyessy Péteré. A Magyar Hírlap szerint a területet korábban évekig próbálták megszerezni a helyi kereskedők, sikertelenül. Állítólag a helyi kemping frissen elkészült vizesblokkját is le kellett bontani az ingatlanok építése miatt. Az újság szerint a gázt is bevezették a telekre, amire a környékbeliek évek óta hiába várnak. A lap azt is megírja, hogy messze nem a legdrágább partrészt választotta Medgyessy Péter nyaralója felépítéséhez. Zamárdiban a vízparti telkek négyzetméterára 20-30 ezer forint között van, míg Balatonfüreden eléri az 50 ezret is.

A volt kormányfő nyaralója miatt azért került a média kereszttüzébe, mert a Heti Válasz kiderítette, hogy Medgyessy nem tüntette fel azt a vagyonbevallásában. A volt miniszterelnök utólag korrigálta a hiányosságokat, és közölte: 20 millió forint kölcsönt vett fel az ingatlan megvásárlására.