Piroska
3 °C
4 °C

Ellenőrök a Medgyessy-villánál

2006.07.10. 07:03

Egyelőre szünetel a Medgyessy-villa építése Zamárdiban, miután munkaügyi ellenőrzést tartottak a volt kormányfő Balaton parti telkén - tudta meg a Magyar Hírlap.


Tekintse meg képeinket a volt kormányfő nyugdíjas éveire épített villájáról

Az építkezést a szabadstrandról leválasztott területen kezdték el, ahol a három ingatlanból az egyik Medgyessy Péteré. A Magyar Hírlap szerint a területet korábban évekig próbálták megszerezni a helyi kereskedők, sikertelenül. Állítólag a helyi kemping frissen elkészült vizesblokkját is le kellett bontani az ingatlanok építése miatt. Az újság szerint a gázt is bevezették a telekre, amire a környékbeliek évek óta hiába várnak. A lap azt is megírja, hogy messze nem a legdrágább partrészt választotta Medgyessy Péter nyaralója felépítéséhez. Zamárdiban a vízparti telkek négyzetméterára 20-30 ezer forint között van, míg Balatonfüreden eléri az 50 ezret is.

A volt kormányfő nyaralója miatt azért került a média kereszttüzébe, mert a Heti Válasz kiderítette, hogy Medgyessy nem tüntette fel azt a vagyonbevallásában. A volt miniszterelnök utólag korrigálta a hiányosságokat, és közölte: 20 millió forint kölcsönt vett fel az ingatlan megvásárlására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!