Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Medgyessy nem hátrál meg

2001.12.11. 16:42
Nem lehet megfélelmlíteni, elhallgattatni - fogalmaz keddi közleményében Medgyessy Péter, szocialista miniszterelnök-jelölt arra reagálva, hogy a rendőrség nyomozást kezdett ellene.Szerinte az eljárás igazolni fogja, hogy törvénytelenség nem történt, addig is teszi a dolgát, hiába akarják ellenfelei, hogy a kampány róla szóljon, ez nem így lesz, mert a korteskedés az országról, az emberekről szól majd.
"Amikor elvállaltam a legnagyobb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltségét, számítottam arra, hogy személyemet támadások fogják érni. Jól számítottam, meglepetést legfeljebb a módszerek okoznak. Most érzem csak, milyen fontos lett személyem, hogy ilyen módszereket kellett bevetni ellenem" - áll Medgyessy közleményében.

"A pártatlan nyomozás során ki fog derülni: törvénytelenség nem történt. A magyar igazságszolgáltatás végezze csak a dolgát. Én is teszem a magamét. Világos a szándék: az ellenfeleink azt szeretnék, ha ez a kampány rólam szólna. De ez a kampány az országról, az emberekről fog szólni. Ezért győzünk. Az emberek változást várnak és mi bebizonyítjuk, hogy van alternatíva."

"Nem először mondom: engem nem lehet megfélemlíteni, nem lehet elhallgattatni. Továbbra is elmondom határozott kritikámat a kormány tevékenységéről, és megismertetem programomat is az országban jelentkező válságtünetek kezeléséről és egy nyugodt, gyarapodó Magyarországról. Továbbra is ezzel foglalkozom, erről és csak erről fogok beszélni.

A nyomozásról a továbbiakban jogi képviselőm nyilatkozik."