Alfréd
-2 °C
2 °C

Áder: jövőkép helyett jövőpép

2003.02.11. 11:59
Az ellenzéki frakciók vezetői elégedetlenségüket fejezték ki Medgyessy Péter helyzetértékelő beszédével kapcsolatban kedden a parlamentben.
Áder János (Fidesz) úgy ítélte meg, hogy jövőkép helyett a miniszterelnök csak "jövőpépet" vázolt. Mint mondta, a Medgyessy- kormány új fizetőeszközének ígéret a neve, amely egyre inkább inflálódik. A frakcióvezető a Fidesz nevében politikai vitát kezdeményezett a jövőkép kérdésében.

Az MDF szerint nincs pénz az ígéretek teljesítésére

Herényi Károly (MDF) kijelentette, hogy a kormányfő által vázolt tervek köszönőviszonyban sincsenek az idei költségvetéssel. A politikus szerint pótköltségvetés beterjesztésére van szükség.

Kuncze Gábor (SZDSZ) az ország szempontjából az uniós csatlakozás fontosságáról beszélt. Reagálásában megemlítette, hogy el kellene gondolkodni a Vásárhelyi-terv végrehajtásán.

Lendvai Ildikó (MSZP) párhuzamot vont a Micimackóban szereplő, örökké borongós Füles és a szerinte mindig elégedetlen Fidesz között. Kitért arra, hogy az Európa terv az országot a gyorsabb, sikeresebb csatlakozáshoz segítheti hozzá.

Medgyessy is többet várt

Viszontválaszában Medgyessy Péter megjegyezte, hogy ő is többet várt volna az ellenzéktől. Közölte, hogy a Vásárhelyi-terv programját e heti ülésén tekinti át a kormány.