Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Legfeljebb 14 percig faggatja a rádió Medgyessyt

2002.05.30. 10:08
Pénteken reggel sugározza a Magyar Rádió az első miniszterelnöki interjút Medgyessy Péterrel. A kormányfő reggel fél héttől élő adásban válaszol Kristóf Gábor kérdéseire. Medgyessy minimum nyolc, legfeljebb tizennégy percben fejtheti ki aktuális kérdésekről a véleményét.
Medgyessy Péter hivatalba lépésének napján Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke levélben fordult az új kormányfőhöz felajánlva neki az intézményes kapcsolatot a rádióval. Hollós János rádióalelnök az üggyel kapcsolatban emlékeztetett: négy évvel ezelőtt hasonlóan cselekedtek, amikor Orbán Viktor lett a miniszterelnök. A volt kormányfő szerda reggelente nyilatkozhatott aktuális ügyekről.

Azt Medgyessy Péter stábja rögvest kizárta, hogy folytatódjanak a szerda reggeli kormányfői monológok, az elől azonban már nem zárkózott el az új miniszterelnök, hogy nyilatkozzék a rádiónak. Gál J. Zoltán kormányszóvivő a megkeresés kapcsán azt mondta: Medgyessy Péter elődjénél sokkal gyakrabban fog a nyilvánosság elé állni, valódi újságírók kérdéseire fog válaszolni és a rádió megkeresésétől sem zárkózik el. Az azonban szavaiból nem derült ki, ez pontosan mit jelent.

A Magyar Rádió pénteken sugározza az első miniszterelnöki interjút - tudta meg az Index a Magyar Rádió alelnöki titkárságán. Szerdán elhangzott ugyan már egy rövid beszélgetés Medgyessyvel, ám ez az interjú csak a NATO-csúccsal kapcsolatos kérdésekről szólt.

A beszélgetés élőben zajlik majd a fél hetes híreket követően. Az interjút Kristóf Gábor készíti és legkevesebb nyolc, legfeljebb tizennégy percig tart majd. Arra egyelőre nem sikerült választ kapnunk, hogy ez egyszeri alkalom-e, vagy rendszeresen fog Medgyessy interjút adni a rádiónak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!