Judit
2 °C
7 °C

Gál J. szerint Orbán, Orbán szerint Gyurcsány hazudott

2007.05.03. 13:51
Szócsata alakult ki az ellenzék vezetője és a kormányszóvivő között. Orbán Gyurcsány lejáratódott hitelét emlegette, Gál. J szerint a Fidesz elnökének a saját háza táján kellene szétnéznie.


Gál J. Zoltán
Orbán Viktor hazudott, és ez nagyon hamar le is lepleződött, jelentette be Gál J. Zoltán a kormányszóvivői tájékoztatón. Orbán előzőleg azt állította, hogy Brüsszelben mindenki csak "szankció Gyurcsány" néven emlegeti azt a készülő uniós szabályt, amelynek értelmében büntetni kell a hamis adatszolgáltatást vagy nemzetállami hazugságokat.

"Ez blöff volt, ami nem jött be. Messziről jött ember azt mond, amit akar. Orbán Viktor elment messzire, hogy azt mondhasson, amit akar. Hamar lelepleződött ezzel a hazugságával" - mondta a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Nem hallottak róla

A szóban forgó szabályról Orbán Viktoron és Szijjártó Péteren kívül sem az Európai Parlament, sem az Európai Bizottság, sem a megkérdezett európai parlamenti képviselők nem hallottak, mondta Gál J. értesülésére hivatkozva. Gál J. Zoltán azt is mondta, hogy a szavahihetőség helyreállításával Orbán Viktornak is van dolga, és vissza kell térnie a konstruktív, az ország javát szolgáló politikához.

Orbán Viktor szerdán Brüsszelben közölte: a Fidesz újjá akarja építeni Magyarország szavahihetőségét az Európai Unióban. Mint fogalmazott, fájlalja, hogy a folyosón lassan mindenki csak "szankció Gyurcsány" néven emlegeti azt a készülő uniós szabályt, amelynek értelmében büntetni kell a hamis adatszolgáltatást vagy nemzetállami hazugságokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?