Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Csütörtökön Medgyessy-Orbán találkozó

2002.05.21. 14:07
Csütörtökön kerülhet sor a Medgyessy-Orbán találkozóra, ahol a leendő kormányfő és a leköszönő miniszterelnök a kormányzati átadás-átvétel legfontosabb kérdéseiről egyeztet - értesült az Index. A találkozót Medgyessy kezdeményezte és az ügyvezető kormányfő dolgozószobájában kerülhet sor a megbeszélésre.
A korábbi hírekkel ellentétben nem kedden, hanem csütörtökön találkozik Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnök utódjával - értesült az Index. Az elmúlt 12 évben hagyománnyá vált, hogy a kormányváltáskor a leköszönő miniszterelnök a hivatali dolgozószobájában fogadja utódját. Így volt ez 1994-ben, amikor Boross Péter Horn Gyulának, majd 1998-ban Horn Gyula Orbán Viktornak adta át az ország irányítását.

A kijelölt miniszterelnök által kezdeményezett megbeszélésen a kormányzati átadás-átvétel legfontosabb feladatait egyezteti Medgyessy Orbánnal. A tárcák a Fidesz vereségét követően hozzákezdtek négy éves tevékenységük mérlegének elkészítéséhez, melyek egy részét már nyilvánosságra is hozták. Ugyancsak a hagyományoknak megfelelően visszavonta valamennyi a parlament előtt heverő törvényjavaslatát a távozó kabinet.

Az eddigi hagyományoktól ugyanakkor az Orbán-kormány eltér abban, hogy a Fidesz a 2006-ig meghirdetett választási ígéreteit tartalmazó szociálpolitikai intézkedéscsomagot is az átadás-átvétel dokumentumai közé teszi, s a következő kormányra bízza azok bevezetését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!