Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csütörtökön Medgyessy-Orbán találkozó

2002.05.21. 14:07
Csütörtökön kerülhet sor a Medgyessy-Orbán találkozóra, ahol a leendő kormányfő és a leköszönő miniszterelnök a kormányzati átadás-átvétel legfontosabb kérdéseiről egyeztet - értesült az Index. A találkozót Medgyessy kezdeményezte és az ügyvezető kormányfő dolgozószobájában kerülhet sor a megbeszélésre.
A korábbi hírekkel ellentétben nem kedden, hanem csütörtökön találkozik Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnök utódjával - értesült az Index. Az elmúlt 12 évben hagyománnyá vált, hogy a kormányváltáskor a leköszönő miniszterelnök a hivatali dolgozószobájában fogadja utódját. Így volt ez 1994-ben, amikor Boross Péter Horn Gyulának, majd 1998-ban Horn Gyula Orbán Viktornak adta át az ország irányítását.

A kijelölt miniszterelnök által kezdeményezett megbeszélésen a kormányzati átadás-átvétel legfontosabb feladatait egyezteti Medgyessy Orbánnal. A tárcák a Fidesz vereségét követően hozzákezdtek négy éves tevékenységük mérlegének elkészítéséhez, melyek egy részét már nyilvánosságra is hozták. Ugyancsak a hagyományoknak megfelelően visszavonta valamennyi a parlament előtt heverő törvényjavaslatát a távozó kabinet.

Az eddigi hagyományoktól ugyanakkor az Orbán-kormány eltér abban, hogy a Fidesz a 2006-ig meghirdetett választási ígéreteit tartalmazó szociálpolitikai intézkedéscsomagot is az átadás-átvétel dokumentumai közé teszi, s a következő kormányra bízza azok bevezetését.