Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Medgyessynek pontosítania kell a vagyonnyilatkozatát?

2002.07.16. 13:48
Répássy Róbert kezdeményezése nyomán a parlament mentelmi bizottságának elnöke felkérte a kormányfőt, hogy nyilatkozzon a fideszes képviselőnek a miniszterelnök vagyonnyilatkozatával kapcsolatos beadványáról. Répássy szerint ugyanis Medgyessy Péter nem tüntette fel nyilatkozatában, hogy két nagy értékű budai ingatlanban is haszonélvezeti joga van, illetve cégeladásából származó jövedelmét sem említette meg.
Az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke - egy fideszes beadvány nyomán - hétfőn levélben kérte Medgyessy Péter miniszterelnököt arra, hogy öt napon belül nyilatkozzon a vagyonnyilatkozatával kapcsolatos kezdeményezésről. Erről a testület elnöke, Géczi József Alajos közleményben tájékoztatta az MTI-t kedden.

Répássy Róbert (Fidesz) július 11-én vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Medgyessy Péter országgyűlési képviselővel szemben. A mentelmi bizottság elnöke a kezdeményezés megvizsgálása után elküldte a dokumentumot Medgyessy Péternek azzal, hogy a házszabály vonatkozó rendelkezése alapján öt napon belül nyilatkozzon a vagyonnyilatkozatának kifogásolt részeiről.

Géczi József Alajos felhívta az érintett figyelmét arra, hogy ha vitatja az indítvány tartalmát, illetve nem válaszol a levélre, akkor a bizottság elnöke dönt a vagyonnyilatkozati eljárás megindításáról. Répássy Róbert - egy korábbi közleménye szerint - azért kezdeményezte az eljárást, mert Medgyessy Péter nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában sem két nagy értékű budai ingatlanra vonatkozó haszonélvezeti jogát, sem családi cégeladásaiból származó milliós nagyságrendű jövedelmeit.