Szilárda
-4 °C
3 °C

Az Ön megértésére is számít Lendvai Ildikó

2007.05.31. 20:25
A szocialista párt parlamenti frakcióvezetője szerint az MSZP két területen, a tájékoztatásban és partnerkeresésében deficitet halmozott fel az elmúlt időszakban.

"Van tájékoztatási deficitünk és van partnerdeficitünk" - fogalmazott Lendvai Ildikó csütörtökön, az elmúlt egy évet értékelő Szemtől szemben című országos rendezvénysorozat kaposvári színhelyén, sajtótájékoztatón. A tájékoztatási deficiten nem egyszerűen a politikai kommunikáció sokat szidott hibáit érti.

Egy kormány tartozik az állampolgárainak a politikai kommunikáción túli elemi tárgyú tájékoztatással arról, mikor milyen változtatásokra számíthatnak, és mindez miért van, mondta a szocialista parlamenti frakcióvezető. Ez különösen igaz egy olyan helyzetben, amikor a társadalom alkalmazkodóképessége talán soha még ennyi próbának nem volt kitéve, tette hozzá.

Nagy hibát követtek el

"Ma is úgy érzem, nagy hibát követtünk el, hogy nem dobtunk be minden család levélszekrényébe egy tájékoztatót arról, milyen változás lesz az egészségügyben, nem általánosan, hanem a környéken" - említett egy konkrét példát a frakcióvezető. A partnerdeficit Lendvai Ildikó értelmezéseben annyit jelent, hogy az ő hibájuk, hogy ott sem találták meg mindig a szövetségeseket, ahol ezek megtalálhatók lettek volna, pedig "a szövetségesek megszólíthatóak, és az emberek megértésére lehet számítani". Ezt a partnerdeficitet az MSZP először a szimpatizánsok körében szeretné felszámolni.

Lendvai Ildikó ígérte, számot adnak az elmúlt egy év három, az MSZP által legfontosabbnak tartott folyamatáról, az államháztartás egyensúlyának helyreállításáról, a közszolgáltatások betarthatóságáról, továbbá a fejlesztések érdekében tett intézkedésekről.

Tartósan nagy

Amíg a két nagy párt közötti különbség nem el a lélektani határt, addig az eredmény visszafordítható, jelentette ki az MSZP elnökhelyettese csütörtökön Egerben. A szocialista párt elemzései szerint a határ azt jelenti, hogy a Fidesz a biztos pártválasztók körében tartósan nem haladja meg a 40 százalékos szintet, az MSZP pedig nem kerül huzamosabban 15 százalék alá, közölte Juhász Ferenc egy sajtóbeszélgetésen.

A Szonda Ipsos legfrissebb felmérése szerint a biztos pártválasztók 58 százaléka a Fidesz-re, 29 százaléka az MSZP-re, 6 százaléka az MDF-re és 3 százaléka az SZDSZ-re szavazna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!