Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Választási programot is ír a fideszes 'feljelentőbrigád'

2005.04.12. 06:06
"Nem egy feljelentő brigád, ez legfeljebb csak a látszat" - állította a Fidesz kulturális tagozatának eddig névtelenségbe burkolózó médiaszekciójáról a csoport vezetője. A médiaszekció legutóbb Havas Henrik ténykedése miatt fordult az ORTT-hez, de korábban már Fiala János, Juszt László, a Tilos Rádió ügyeiben is akcióba lépett. Scherer Zsolt szerint a médiaguruk nem tévedhetetlenek, ezért a párt szakmai csoportjának fel kell hívni a médiahatóság figyelmét a hibáikra.

Az Index információi szerint a Fideszben sem aratott osztatlan sikert, sőt többek szerint "kontraproduktív", hogy a párt kulturális tagozata és annak médiaszekciója a médiahatóságnál támadt meg több ismert médiaszemélyiséget.

Az ORTT figyelme

A szakmai csoport feljelentése nyomán a Budapest Rádiónak tavaly 4 millió forintos bírságot kellett fizetnie, miután Fiala János beolvasott egy részletet Sickratman "Balra át" című számának szövegéből. Márciusban szintén Fiala került a célkeresztbe, amikor több fideszes vezető szerint is gúnyolódva "hajrá MSZP"-zett Hiller István faggatása közben a Nap keltében. A szervezet múlt pénteken a Tv2 Mokkájából Havas Henriket ajánlotta az ORTT figyelmébe, mert szerintük a műsorvezető "vagy nem ismeri, vagy nem tartja magára nézve kötelező érvényűnek" a médiatörvényt. A médiaszekció korábban a Tilos Rádió, Juszt László és az MTV-Este ügyeiben is "akciózott", mindannyiszor a konkrét csoporttagok nevének megjelölése nélkül.

Pellengérre állítják

Scherer Zsolt, a szekció vezetője az Indexnek elismerte, hogy pártjában jó néhányan úgy tartják: nem szerencsés a média ismert személyiségeit "pellengérre állítani". Ő azonban úgy véli, hogy a médiaguruk sem tévedhetetlenek, ezért fel kell hívni a médiahatóság figyelmét az általuk elkövetett hibákra, törvénysértésekre. Scherer Zsolt azt állította, hogy az általa vezetett szervezet "nem egy feljelentő brigád". Mint mondta: legfeljebb azért látszik így, mert a Fidesz választási programjának médiaügyi részében végzett munka nem nyilvános, nem értesül róla a szélesebb közönség. Scherer elmondta, hogy a médiaszekció, amely a Fidesz legaktívabb szakmai csoportjai közé tartozik, sok fiatal munkáját fogja össze.