Ödön
1 °C
11 °C

MSZMP-t írtak a meghívóra MSZP helyett

2002.03.13. 17:14
Személyesen kér bocsánatot a Külügyminisztérium Protokoll Osztályának vezetője azoktól a szocialista politikusoktól, akik téves címzéssel kaptak meghívót a március 15-i állami ünnepségre. A borítékokra MSZP helyett a tizenkét éve megszűnt állampárt, az MSZMP neve került.
Rosszul megcímzett borítékban kaptak meghívót az Magyar Szocialista Párt vezető politikusai a március 15-i állami ünnepségre: a zászlófelvonásra és a követő múzeumkerti megemlékezésre. Legalább öt vezető szocialista politikus meghívóján a tizenkét éve megszűnt állampárt, az MSZMP neve szerepelt.

Nagy Sándor szándékosságot gyanít

Nagy Sándor frakcióvezető szerdán közleményben tiltakozott a történtek miatt. A politikus nyilatkozatában párhuzamot vont a mostani eset, illetve aközött, amikor a Fidesz egyik politikai hirdetésében kisebb betűvel szedette az MSZP nevét. A politikus annak a meggyőződésének adott hangot, hogy szándékosan történt az elírás, s nem tudta eldönteni nevetségesnek, avagy felháborítónak tartsa ezt az "otrombaságot". Nagy Sándor megjegyezte: "akik ezt a tréfát elkövették, a demokráciákban példás büntetést szoktak kapni". (Zárójelek között illetlenül kiszólunk a szenvtelen tudósításból: az Index Szemantikai és Grammatikai Mélyfúró Szakcsoportja lapzártáig nem tudta értelmezni a frakcióvezető ezen megjegyzését.)

A protokoll-főnök szerint sajnálatos elírás történt

- Személyesen fogok bocsánatot kérni e sajnálatos félreértés miatt - nyilatkozta az Indexnek Ambrus Jenő, a Külügyminisztérium protokoll osztályának vezetője. Tudomása szerint két szocialista politikus, Baja Ferenc és Nagy Sándor kapott rosszul megcímzett borítékot. Semmi szándékosság nincs a háttérben, hangsúlyozta Ambrus, a hibát az okozta, hogy a komputerből elszállt a címlista egy része. "Amikor a kolléganő újra bevitte az adatokat, akkor történhetett az elírás, a hibát elismerjük és nagyon sajnáljuk, még soha nem történt ehhez hasonló eset" - mondta Ambrus. Jelezte: telefonon már kereste az érintetteket, de nem kérhetett bocsánatot, mert éppen tárgyaltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?