István, Vajk
17 °C
34 °C

MSZMP-t írtak a meghívóra MSZP helyett

2002.03.13. 17:14
Személyesen kér bocsánatot a Külügyminisztérium Protokoll Osztályának vezetője azoktól a szocialista politikusoktól, akik téves címzéssel kaptak meghívót a március 15-i állami ünnepségre. A borítékokra MSZP helyett a tizenkét éve megszűnt állampárt, az MSZMP neve került.
Rosszul megcímzett borítékban kaptak meghívót az Magyar Szocialista Párt vezető politikusai a március 15-i állami ünnepségre: a zászlófelvonásra és a követő múzeumkerti megemlékezésre. Legalább öt vezető szocialista politikus meghívóján a tizenkét éve megszűnt állampárt, az MSZMP neve szerepelt.

Nagy Sándor szándékosságot gyanít

Nagy Sándor frakcióvezető szerdán közleményben tiltakozott a történtek miatt. A politikus nyilatkozatában párhuzamot vont a mostani eset, illetve aközött, amikor a Fidesz egyik politikai hirdetésében kisebb betűvel szedette az MSZP nevét. A politikus annak a meggyőződésének adott hangot, hogy szándékosan történt az elírás, s nem tudta eldönteni nevetségesnek, avagy felháborítónak tartsa ezt az "otrombaságot". Nagy Sándor megjegyezte: "akik ezt a tréfát elkövették, a demokráciákban példás büntetést szoktak kapni". (Zárójelek között illetlenül kiszólunk a szenvtelen tudósításból: az Index Szemantikai és Grammatikai Mélyfúró Szakcsoportja lapzártáig nem tudta értelmezni a frakcióvezető ezen megjegyzését.)

A protokoll-főnök szerint sajnálatos elírás történt

- Személyesen fogok bocsánatot kérni e sajnálatos félreértés miatt - nyilatkozta az Indexnek Ambrus Jenő, a Külügyminisztérium protokoll osztályának vezetője. Tudomása szerint két szocialista politikus, Baja Ferenc és Nagy Sándor kapott rosszul megcímzett borítékot. Semmi szándékosság nincs a háttérben, hangsúlyozta Ambrus, a hibát az okozta, hogy a komputerből elszállt a címlista egy része. "Amikor a kolléganő újra bevitte az adatokat, akkor történhetett az elírás, a hibát elismerjük és nagyon sajnáljuk, még soha nem történt ehhez hasonló eset" - mondta Ambrus. Jelezte: telefonon már kereste az érintetteket, de nem kérhetett bocsánatot, mert éppen tárgyaltak.