Aliz
6 °C
14 °C

Elfogadta a koalíciós szerződés tervezetét az MSZP választmánya

2002.05.12. 11:35
Az MSZP Országos Választmánya elfogadta a koalíciós megállapodás tervezetét - tájékoztatta Jánosi György választmányi elnök a testület vasárnapi ülését követően az MTI-t. A testület - bár többen kifogásolták - végül elfogadta, hogy az oktatási tárcát SZDSZ-es politikus vezesse.
A dokumentum tartalmazza: a választmány támogatja, hogy a párt miniszterelnök-jelöltje elfogadja az államfő kormányalakításra vonatkozó felkérését, továbbá felhatalmazza a párt elnökét és kormányfőjelöltjét, hogy a programok egyeztetéséről, a kormányzati struktúráról lefolytatott előkészítő megbeszélések alapján az SZDSZ-szel megkösse a stabil parlamenti többséget és a kiegyensúlyozott kormányzást biztosító koalíciós megállapodást.

Jánosi György elmondta: a választmány javaslatára a tervezetben konkrétan kitérnek az új kormány első száz napra ígért intézkedéseire is. Hozzátette: arra vonatkozóan nem volt indítvány, hogy a megállapodás-tervezetben szerepeljen a kormányzati struktúra.

Az MTI úgy tudja: a választmányi ülésen - a korábbiakhoz hasonlóan - többen kifogásolták, hogy az oktatási tárca vezetése a koalíciós partnerhez kerül. Jánosi György ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a testületi ülésen végül elfogadták, hogy ez a koalíciós megállapodás létrejöttének egyik feltétele.

A megállapodás-tervezet a választmányi ülés után kerül a kongresszus elé, amely megadhatja a felhatalmazást a koalíciós szerződés megkötésére az SZDSZ-szel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?