Ágnes
-1 °C
2 °C

Mélyponton az MSZP

2004.08.17. 07:06
A választókorú lakosság 64 százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok az országban - derül ki a Gallup legfrissebb felméréséből. Az MSZP öt éve nem volt olyan alacsony támogatottsági szinten mint most: csak minden ötödik ember szavazna a szocialistákra. Az MSZP biztos szavazóinak aránya két év alatt a felére esett vissza.
A Gallup augusztus elején végzett közvéleménykutatása szerint 7 százalékkal 64 százalékra nőtt július óta azok aránya, akik szerint Magyarországon általában rossz irányba mennek a dolgok - olvasható a Népszabadságban.

A legutóbbi felmérés szerint 60 százalékra nőtt azok aránya is, akik szerint a kormány rosszul vagy nagyon rosszul teljesíti feladatát. A lakosság több mint fele (54 százalék) gondolja úgy, hogy Medgyessy Péter inkább rosszul végzi a munkáját.

Mélypontra került az MSZP népszerűsége is, mivel csak minden ötödik ember szavazna a szocialistákra, és ez öt év óta a szocialisták legalacsonyabb támogatottsági szintje. A teljes lakosság körében 37 százalék szavazna a Fideszre egy most vasárnapi választáson. A Fideszt a valamilyen pártot választani tudók 56 százaléka, a szocialistákat 30 százaléka támogatja.

A közvéleménykutató cég felmérését ismertető napilap szerint az MSZP biztos szavazóinak aránya a teljes népesség körében a 2002 augusztusában mért 31 százaléknak most kevesebb mint felére, 15 százalékra csökkent.