Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

MSZP: Unokáink jövőjéről is döntöttünk

2003.04.12. 21:38
Sorsdöntőnek nevezte az európai uniós népszavazást az urnazárást követően Kovács László, szocialista pártelnök, külügyminiszter, aki az MSZP népszavazási központjában, a Pilvax kávéházban beszélt.
A központban számos közéleti személyiség - Selmeczi Tibor, Vágó István és Friderikusz Sándor - mellett megjelent a kormányfő, illetve a kormány néhány tagja és az OCÖ elnöke is.

"A meg nem születettek sorsáról is döntést hoztunk"

A külügyminiszter kijelentette, örül annak, hogy a népszavazás eredményes volt, és a döntés megszületett. Véleménye szerint sorsdöntő a szombati referendum, mert a még meg sem születettek sorsáról is döntést hoztunk, de sorsfordító a határon túliak számára is.

Kovács László beszédében elmondta, biztos abban, hogy az EU-igenlők legyőzték a kicsinyes pártpolitikai indíttatású fanyalgást. A szocialista párt vezetője utalt arra, hogy meg lehet előlegezni az ünneplést. Úgy fogalmazott, az eredménynek mindenki részese lesz, azok is, akik nemmel szavaztak, vagy nem vettek részt a referendumon. Kovács reméli, hogy a nemmel szavazók és a távol maradók tíz év múlva úgy gondolják majd: igennel szavazhattak volna.

Kovács az alacsony részvételi arányokról úgy szólt, a 100 százalékhoz képest kevesebb, de hasonló a NATO-népszavazáson született arányokhoz.