Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Nehezen bírnak megválni a szocialisták a Köztársaság tértől

2006.09.26. 15:33
Évek óta napirenden szerepel, hogy az MSZP a Köztársaság téri székházától megválik, amelyet csúnyának, drágának, és halottasházra emlékeztetőnek is neveztek már vezetői. A párt már kinézte az új helyet.

A Népszava szerint elképzelhető, hogy az MSZP október 23-ig kiköltözik a párt Köztársaság téri székházából. Azt is írják, hogy a VIII. kerületben már kinéztek egy telket, ahova az új székház felépül.

A két állítás ugyan nem zárja ki egymást, de nem valószínű, hogy egy hónap alatt az üres telken új székház épülne. Nyakó István szóvivő megkeresésünkre azt mondta, hogy a párt ezekben a napokban kizárólag az önkormányzati választásra koncentrál. Pontosabb információért a székházban dolgozókhoz fordultunk, és kiderült, a poharakat egyelőre senki sem csomagolta újságpapírba.

Régi történet

Juhász Ferenc, a párt ügyvezető alelnöke az Indexnek azt mondta, a költözés kétéves történet (szerintünk három), tehát a szándék meg van a költözésre, a pénz azonban még nincs. Úgy tudjuk, hogy a párt valóban kinézett egy telket, de még csak tapogatóznak.

Hiller István pártelnök korábban csúnyának és drágának nevezte az épületet, és azt prognosztizálta, hogy a 2006-os kampányt már más központból koordinálják. A székházat még Horn Gyula is kritikával illette, három és fél éve szürkének nevezte, és a hallottasház jutott eszébe róla.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!