Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nehezen bírnak megválni a szocialisták a Köztársaság tértől

2006.09.26. 15:33
Évek óta napirenden szerepel, hogy az MSZP a Köztársaság téri székházától megválik, amelyet csúnyának, drágának, és halottasházra emlékeztetőnek is neveztek már vezetői. A párt már kinézte az új helyet.

A Népszava szerint elképzelhető, hogy az MSZP október 23-ig kiköltözik a párt Köztársaság téri székházából. Azt is írják, hogy a VIII. kerületben már kinéztek egy telket, ahova az új székház felépül.

A két állítás ugyan nem zárja ki egymást, de nem valószínű, hogy egy hónap alatt az üres telken új székház épülne. Nyakó István szóvivő megkeresésünkre azt mondta, hogy a párt ezekben a napokban kizárólag az önkormányzati választásra koncentrál. Pontosabb információért a székházban dolgozókhoz fordultunk, és kiderült, a poharakat egyelőre senki sem csomagolta újságpapírba.

Régi történet

Juhász Ferenc, a párt ügyvezető alelnöke az Indexnek azt mondta, a költözés kétéves történet (szerintünk három), tehát a szándék meg van a költözésre, a pénz azonban még nincs. Úgy tudjuk, hogy a párt valóban kinézett egy telket, de még csak tapogatóznak.

Hiller István pártelnök korábban csúnyának és drágának nevezte az épületet, és azt prognosztizálta, hogy a 2006-os kampányt már más központból koordinálják. A székházat még Horn Gyula is kritikával illette, három és fél éve szürkének nevezte, és a hallottasház jutott eszébe róla.