Natália
1 °C
7 °C

Vigalmi negyed mellé települ az MSZP?

2007.05.03. 08:14
Lekerült a napirendrõl az MSZP-ben a VII. kerületi székházépítés terve. A Köztársaság térrõl az István utca helyett inkább a Jókai utca felé költözne a párt.

A múlt héten kiürítették azt a VII. kerületi István utcai telket, amely nemrég az MSZP leendõ központjának esélyes helyszíneként vált ismertté. Az erzsébetvárosi köztisztasági társaság lakókonténereit azonban nem az üzlet megköttetése, hanem az új központ építésének befejezõdése miatt távolították el a foghíjtelekrõl.

Puch lemondott róla

Úgy tudjuk, Puch László a párt legutóbbi választmányi ülésén bejelentette, hogy a leendõ pártközpont építésével kapcsolatban már nem számolnak a korábban favoritként emlegetett István utcai ingatlan megvásárlásával. Az MSZP pénztárnoka a Köztáraság téri székház eladásával és az új irodaházzal kapcsolatos beszámolója szerint a VII. kerületi projektet az buktatta meg, hogy a telekre nem adható ki olyan építési engedély, amely a párt szükségleteinek megfelel.

A Jókai környéke

A megváltozott tervekrõl Puch László, és a szocialisták pártigazgatója, Bútor Klára sem akart részleteket elárulni. Úgy tudjuk, a már említett választmányi ülésen az is fevetődött, hogy az István utcai telek kiszemelésének idő előtti kiszivárogtatása nem tett jót a projektnek, ezért a jövőben körültekintőbben akarják a nyilvánosságot bevonni.

Megtudtuk azonban, hogy legújabb ötletként a Kereskedelmi, Pénzügyi és Vendéglátóipari Dolgozók Szakszervezete VI. kerületi székházának megvásárlása merült fel. A többnyire kongó ürességû KPVDSZ irodaház, amelyet az 1940-es évek végén vásárolt meg a szakszervezet, a Jókai és a Liszt Ferenc téri vendéglátóipari környék közvetlen szomszédságában áll.


Fotó: Barakonyi Szabolcs

Nem zárták le

A Köztársaság téri székház eladására kiírt nyilvános pályázat határideje május 2-án járt le. A jelek szerint a viharos múltú, 1378 négyzetméteres épületre nem jelentkezett elegendõ vevõjelölt, ezért az MSZP közleményben jelezte, azonos feltételekkel egy hónappal meghosszabbítja a pályázatot. A hirdetmény szerint a beérkezett pályamunkákat nem bontották ki, a határidõ módosítása pedig több komoly érdeklõdõ kérésére történt. Szakértõk szerint az irodaházért akár 1-2 milliárd forintos eladási ár sem elképzelhetetlen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?