Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Lemondott az MSZP-s pornószínész

2001.07.20. 15:28
Pornófilm szereplője volt Szecskő Tamás szocialista képviselőjelölt. A Lőrinciben élő fiatalember az MSZP Heves megyei választási listájának utolsó helyén szerepelt. A helyi pártszervezet felszólította a férfit, hogy mondjon le a jelöltségről, aminek a fiatalember eleget is tett. Szerinte a történtek nem rá vetnek rossz fényt, hanem azokra, akik a botrányt kirobbantották.
Az ügy akkor pattant ki, amikor napvilágot látott a Privát című erotikus újság júliusi száma. A lap egy egész oldalas hirdetést közölt megvásárolható videokazettákról; ezek egyikének címe: Áldott állapotban. A kazettaborítón tisztán felismerhető a volt képviselőjelölt láthatóan terhes felesége és még egy hölgy társaságában. Az újság megjelenése után terjedni kezdett a videokazetta is a környéken.

Érsek Zsolt, Hatvan és Lőrinci MSZP-s országgyűlési képviselője az üggyel kapcsolatban elmondta: amikor tudomást szereztek a történtekről, a helyi szocialisták nevében felszólította a jelöltet a visszalépésre. Merczel József az MSZP Heves megyei irodájának vezetője pedig közölte, hogy Szecskő Tamás szóban már lemondott a jelöltségről. A megyei irodának azt is bejelentette, hogy csütörtökön postára adta írásbeli lemondó nyilatkozatát is, amely pénteken kora délutánig nem érkezett meg Egerbe.

Svéd pornó
Hasonló választás elé került 2000 márciusában az a svéd politikus, akiről kiderült, hogy pornófilmben szerepelt. "Politikával és pornóval is szeretnék foglalkozni" - védekezett nemes egyszerűséggel a 47 éves Goeran Eurenius, Haerryda város önkormányzatának képviselője.

(Detroit News)

"Rétegfilmben szerepeltem"

"Nem vagyok pornósztár, csupán egy rétegfilmben szerepelek a saját feleségemmel és egy ismerősömmel, ezt pedig, akit érdekel, megnézheti, akit nem érdekel, az meg ne nézze" - kommentálta az MTI tudósítójának érdeklődésére a történteket az ügy főszereplője. "Amit csináltam, jogszabályba nem ütközik, és nem érzem magam erkölcstelennek sem, ugyanakkor sajnálom a történteket, ugyanis nem számítottam rá, hogy ilyen botrány kerekedik belőle" - mondta.

Arra a felvetésre reagálva, miszerint az ügy azért esik különleges megítélés alá, mert egy politikai párt országgyűlési képviselőjéről van szó, Szecskő Tamás úgy vélekedett: szomorúnak tartja, hogy politikai szerepét nem közéleti tevékenysége, hanem magánélete alapján ítélik meg. A 26 esztendős, civilben kutyatenyésztő vállalkozóként tevékenykedő fiatalember megerősítette, hogy szóban és írásban is lemondott képviselőjelöltségéről, az erről szóló dokumentumot már elküldte a megyei pártvezetőségnek.