Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Menesztik a Híradó főszerkesztőjét

2005.03.24. 15:53
Az Index információi szerint hamarosan menesztik az MTV megbízott hírigazgatóját. Úgy tudjuk, hogy a köztévé vezetése több kereskedelmi tévé és az MTI egyik volt politikai hírszerkesztőjével is tárgyalt a poszt betöltéséről.

Az Index forrásai szerint a Magyar Televízió vezetése elégedetlen az m1 és az m2 hírműsoraival, ezért azt tervezi, hogy napokon belül meneszti Nika Györgyöt a megbízott hírigazgatói és a Híradó főszerkesztői posztjáról.

Úgy tudjuk, hogy a közszolgálati televízió hírműsorainak struktúrája a szeptember 1-ei indulással kalkuláló Demokrácia csatornával teljesen átalakul. A három csatorna híreinek tartalmi kérdéseiért felelős hírigazgató az új alelnök, Simon András felügyelete alá kerülne. Az átalakuló hírigazgatói poszton információink szerint a két nagy kereskedelmi tévé valamelyik jelenlegi, vagy az MTI egyik volt belpolitikai szerkesztője követheti Nikát.

Nika György azután került az MTV-hez, hogy 2003 decemberében a tv2 megszüntetette a műszaki és a gyártási igazgatóságot. A szerkezeti átalakulás során megszűnt Nika György szerződése is. A kereskedelmi televízió akkor menesztette Bernáth György hírigazgatót is, feladatkörét akkor megosztva Kert Attila, a Tények főszerkesztője, Pánczél Andrea a Jó estét Magyarország! főszerkesztője, valamint Bárdos András kreatív főszerkesztő vette át.

Nika miután a Magyar Televíziónál kötött ki, ahol először a Híradó műsorvezetője volt, majd a hírműsor főszerkesztőjévé és a csatorna hírigazgatójává vált.
15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft