Benedek
-5 °C
5 °C

Nagy Navarro Balázs pert indít az MTV-elnöki pályázat miatt

2003.05.16. 23:24
Bírósági keresetet nyújt be Nagy Navarro Balázs újságíró a Magyar Televízió Rt. elnöki posztjára kiírt pályázat lebonyolításával kapcsolatban; az elnökségre aspiráló újságíró a pályázat semmissé nyilvánítását kéri a bíróságtól.
Nagy Navarro Balázs véleménye szerint a pályázati díj újbóli kivetésével a Kuratórium elnöksége jogtalan anyagi haszonra tett szert, mivel a pályázati csomag néhány oldal kivételével megegyezett a korábban pályázók által már egyszer kifizetett csomag tartalmával.

A Legfőbb Ügyészség fordul

"A Magyar Televízió Közalapítvány Kuratórium Elnökségét ezúton felszólítom, hogy a pályázattal kapcsolatos törvénysértések miatt az MTV elnöki tisztségére kiírt pályázatot nyilvánítsa érvénytelennek, és írjon ki egy, a Magyar Köztársaság törvényeinek megfelelő, az azokban biztosított jogokat érvényesítő pályázatot!" - írja levelében.

Az elnökség felszólítása mellett tájékoztatja a Kuratórium elnökét arról is, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény alapján a törvénysértések ügyében a Legfőbb Ügyészséghez fordul. "A pályázat lebonyolításával kapcsolatos jogsérelmek, a díjfizetéssel kapcsolatos jogtalan előnyszerzés gyanúja miatt bírósági keresetet is benyújtok a pályázat semmisségének tárgyában" - olvasható Nagy Navarro Balázs levelében.